Diete si sanatate

Descopera ce se intampla in corpul tau dupa ce dormi 20 de minute

Publicat: 10 mai 2019
6

Poate ca in liceu sau facultate ai auzit des de la colegi ca numai cei slabi au nevoie sa doarma in timpul zilei, dar realitatea este ca 20 de minute de somn in timpul zilei te pot ajuta sa-ti revii daca nu ai putut dormi bine in timpul noptii. Da-ti permisiunea mai des sa tragi un pui de somn dupa-amiaza si vei fi mai sanatos.
 
Iata care sunt motivele pentru care ar trebui sa-i acorzi organismului o pauza de 20 de minute de somn in fiecare zi:
 
1. Te vei putea concentra mai usor
Daca ai ajuns sa consumi foarte des cafeina in timpul zilei pentru a fi pe faza, ar fi bine sa apelezi mai des la micul interval de odihna pentru a evita irascibilitatea pe care o pot provoca prea multe cafele sau sucuri tip cola. „Vei obtine beneficii incredibile daca dormi 20 de minute in fiecare dupa-amiaza. Este ca o resetare a intregului organism, care te impulsioneaza sa te concentrezi mai bine si sa obtii rezultatele dorite. Nu-ti va fi greu sa stai treaz si vei retine mai multe detalii din orice discutie sau sedinta”, spune dr. Sara Mednick, somnolog.

Vezi si: Iata cateva tehnici prin care poti adormi mult mai usor
 
2. Iti va scadea tensiunea arteriala
Ai probleme cu tensiunea care creste in mod neasteptat si esti ingrijorat ca ai putea fi diagnosticat cu hipertensiune? Odihna din timpul zilei te poate ajuta sa echilibrezi si nivelul tensiunii. „Un pui de somn dupa-amiaza va reduce nivelul tensiunii arteriale si te-ar putea ajuta inclusiv sa diminuezi doza de beta-blocante care ti-a fost prescrisa”, potrivit dr. Manolis Kallistratos. Nu ezita sa pui si tu in aplicare aceasta solutie simpla care te protejeaza de puseurile de tensiune.
 
3. Vei reduce nivelul de stres
Obiceiul de a dormi ziua este asociat si cu diminuarea stresului si o relaxare intensa. Potrivit specialistilor, lipsa odihnei este mai nociva pentru organism decat lipsa hranei, asa ca profita si tu de intervalele scurte de odihna care neutralizeaza grijile si emotiile negative care te pandesc la fiecare pas.
 
4. 
Iti vei imbunatati timpii de reactie
Cand intervine starea de epuizare de la mijlocul zilei precis nu ai chef de nimic si te simti tentat de dulciuri sau bauturi energizante. Te misti tot mai incet si ai impresia ca nu vei ajunge pana la sfarsitul zilei, dar un pui de somn de 20 de minute te poate ajuta sa ai timpi de reactie mai buni, iar performantele tale vor avea o evolutie pozitiva. 
 
5. Vei diminua riscul de afectiuni cardiovasculare
Daca dormi constant cate 20 de minute dupa-amiaza echilibrarea tensiunii si eliminarea stresului iti vor reduce foarte mult riscul de boli cardiace. Bucura-te si tu de acest remediu simplu care iti protejeaza inima si te face sa arati revigorat.

Adauga un comentariu