Destinatii turistice

Descopera cele mai mici tari din lume – FOTO

Publicat: 13 apr. 2020
Descopera cele mai mici tari din lume
Descopera cele mai mici tari din lume

Descopera cele mai mici tari din lume. În rândurile de mai jos vă prezentăm o listă cu zece cele mai mici ţări din întreaga lume.

10. Republica Maldive

Maldive are doar 35.000 km², dintre care 99% sunt reprezentate de ocean. Statul constă din aproximativ 200 de insule, suprafaţa totală a cărora este de 300 km²!

9. Federaţia Sfântul Cristofor şi Nevis

Suprafaţa sa este egală cu 269 km². Acest stat este format din două insule situate în Marea Caraibilor.

Tari insulare

8. Insulele Marshall

Aceste insule ocupa o suprafaţă totală de 181 km². Ţara are o populaţie de 68.000 km².

7. Liechtenstein

Liechtenstein este o ţară situată între Austria şi Elveţia. Suprafaţa ei este egală cu 160 km² şi populaţia ei este preponderent germana.

6. Republica San Marino

Este o ţară cu 31.000 de locuitori şi suprafaţa de 60 km².

5. Tuvalu

Este o ţară formată din 9 insule, care înainte erau cunoscute sub denumirea de Insulele Ellice. Suprafaţa ei totală este de 26 km².

4. Republica Nauru

Este situată în Oceanul Pacific şi are suprafaţa de 21 km². Aceasta cea mai mică tara insulara, care a devenit independentă în 1968. Ea nu are capitală!

Descopera cele mai mici tari din lume. Vatican, cea mai mică ţară

3. Monaco

Este o ţară europeană minusculă, cunoscută datorită celebrei serii „Grand Prix” (Formula 1). Suprafaţa ei este egală cu doar 2 km², pe care locuiesc 37.000 de oameni.

2. Statul Cetăţii Vaticanului

Este un oraş şi cea mai mică tara recunoscută de pe planeta noastră. Centrul lumii catolice are 842 de locuitori şi suprafaţa de 0.44 km².

1. Aţi auzit vreodată de Sealand?

Probabil, nu. Această ţară ocupa doar 0.001 km² şi nu este recunoscută de niciuna dintre ţările lumii. Iniţial acesta era un fort marin, construit în anii de război. Însă celebru DJ şi prezentator de radio Roy Bates a cumpărat această construcţie şi a hotărât să nu o utilizeze ca staţie de radio, ci să o declare drept statul independent Sealand.
Adauga un comentariu