Stiri medicale

Descopera cum te tradeaza vocea in fata barbatilor

Publicat: 30 ian. 2012

Un studiu al cercetatorilor albanezi a aratat ca barbatii pot recunoaste o femeie aflata la menstruatie nu doar dupa toane, ci si dupa voce.

Barbatii participanti la studiu au fost pusi sa asculte zece femei aflate in diferite perioade ale ciclului menstrual in timp ce numara de de la unu la cinci. Barbatii au ghicit in proportie de 35% perioada corecta, relateaza dailymail.co.uk.

Barbatii s-au ghidat dupa cinci indicatori ai vocii: ton (calm-nervos, inalt-jos), calitatea sunetului (voce groasa-subtire) și debit (lent-rapid). Potrivit participantilor la studiu, vocea femeilor aflate la menstruatie este mai joasa, mai subtire și tonul pare usor artagos. De cealalata parte, barbatii cred ca femeile au cea mai „atractiva” voce la mijlocul ciclului menstrual, cand sunt la ovulatie.

Cercetatorii confirma faptul ca hormonii eliberati intr-o proportie mai mare in timpul menstruatiei determina anumite modificari ale vocii.

„Vocea unei persoane este extrem de relevanta și plina de informatii despre starea acelei persoane la acel moment. Vocea este strans legata de structura noastra biologica. De exemplu, celulele din laringe și cele din vagin sunt similare ca structura și contin receptori ai hormonilor asemanatori”, explica Nathan Pitipone, de la Universitatea „Gordon Gallup”, din Albania.loading...

Adauga un comentariu