Frumusete

Descopera efectul muzicii asupra ridurilor

Publicat: 17 feb. 2012

Muzica ne face viata mai frumosa dar are un cuvant de spus si asupra frumusetii si santattii noastre. Actiunea  binefacatoare a muzicii – faptul ca sunetele melodioase sunt deconectante si relaxante, dand organismului o senzatie de usurare, in timp ce zgomotele determina stari tensionale, agravand cele existente si determinand imbolnaviri – a fost cunoscuta din timpurile stravechi, dar abia in vremurile noastre i s-au pus bazele stintifice, stabilindu-se indicatiile ei in combaterea unor boli, impotriva diverselor stari de spirit nefavorabile etc.

Cercetatorii au aratat ca raspunsul muzicii este variat, depinzand de anumiti factori: ritm, tonalitatea, instrumentele folosite etc. Sunetele joase, grave relaxeaza, in timp ce sunetele acute inalte dau impuls vietii psihice. In acelasi timp, sunt importante si particularitatile asculatatorului, sensibilitatea si receptivitatea acestuia, fiecare om reactiond diferit la audierea aceleiasi piese muzicale.

Meloterapia a fost oficializata in California ca disciplina terapeutica, iar recent si-a dovedit valoarea si intr-un domeniu la care ne-am astepta mai putin: cometica. In cadrul unui congres al cosmeticienilor desfasurat la Roma,  intre alte comunicari a fost si aceea prezentata de un grup de cercetatori din Austria, care au constatat ca ridurile s-au estompat treptat de pe fetele unor persoane mai in varsta, care au ascultat tratate cu muzica de Strauss, Hyden si Beatles. Pielea celor tratati astfel si-a recapatata elasticiatatea si, in plus, s-a imbunatatit memeoria.loading...

Adauga un comentariu