Arheologie

Descoperire arheologica senzationala, la Baile Herculane

Publicat: 26 iun. 2015

Muncitorii care sapau la reteaua de apa-canal a orasului Baile Herculane au facut o descoperire arheologica senzationala. Acestia au scos la iveala mai multe vestigii romane, iar potrivit arheologilor care le-au analizat, este vorba despre ramasite ale unor terme romane.

„Ceea ce am descoperit pare sa fie un bazin de epoca romana, vorbim de niste terme romane. Am mai gasit 3 monede romane din bronz si argint, ceramica, multa vesela romana si o caramida stampilata pe care se poate citi numele unei trupe care a realizat acel material tegular” a declarat arheologul Lavinia Gumeza, din cadrul muzeului din Caransebes.

Vezi si Descoperire incredibila la Vaslui: Are cel putin 7 milioane de ani

Descoperirea este cu atat mai importanta cu cat valideaza informatiile din documente despre vechile terme romane de la Herculane si rezultatele miraculoase ale apelor termale de aici.

„Cel mai probabil, toate acestea dateaza din secolele II-III si urmeaza sa fie restaurate. Tot materialul este in curs de procesare, iar la finalul lucrarii vom cunoaste date certe”, a mai spus Lavinia Gumeza, potrivit expressdebant.ro

Locatia in care muncitorii au dat de pretioasele vestigii se afla amplasata chiar in fata Hotelului Traian. Prin urmare, lucrarile au fost sistate imediat, iar reprezentantii primariei cauta de urgenta solutii prin care sa puna in valoare incaperile vechi de peste 2 milenii, dar si obiectele depistate de pe vremea romanilor.loading...

Adauga un comentariu