Arheologie

DESCOPERIRE COLOSALA. Teritoriul Romaniei ascunde CEVA CARE A UIMIT LUMEA

Publicat: 31 oct. 2013
3
Cu ocazia desecretizarii mai multor fotografii de spionaj, o echipa de arheologi din Marea Britanie a descoperit ceva care cu siguranta le va mari prestigiul in domeniul in care activeaza si unde, practic, scriu si rescriu istoria.
Astfel, britanicii au analizat setul de fotografii si au scos la iveala urmele unei fortificatii antice romane pe actualul teritoriu al Romaniei, conform celor aratate de Huffington Post.
Asa cum indica specialistii, zidul a apartinut Imperiului Roman in secolul al II-lea si era dispus ca o granita, de-a lungul Dunarii spre Marea Neagra, pe aproape 60 de kilometri.
In fotografii se mai pot observa doar ruinele ramase, despre care arheologii au aflat inca din secolul al XIX-lea. Cu toate ca la momentul respectiv au fost identificate gresit, in prezent lucrurile sunt clare, scrie libertatea.ro.
„Daca ne uitam in toate cartile moderne despre frontierele romane, nu gasim mentiuni despre aceste fortificatii estice. Au disparut, cumva”, a spus Bill Hanson, profesor de arheologie romana la Universitatea din Glasgow.Adauga un comentariu