Magazin

Descoperire EXTRAORDINARA sub o piramida

Publicat: 26 apr. 2015
1

Arheologul Sergio Gomez a descoperit mercur lichid intr-un tunel aflat sub o piramida din Teotihuacan din Mexic. Gomez a anuntat, vineri, ca a descoperit mari cantitati de mercur lichid intr-o incapere aflata sub piramida Sarpelui cu Pene, a treia cea mai mare din Teotihuacan.

Citeste si:  CURIOZITATI – Stiati ca …

Arheologul mexican a petrecut ultimii sase ani excavand si sapand un tunel a carui intrare a fost descoperita in 2003, dupa 1800 de ani de cautari. La sfarsitul anului trecut, Gomez a anuntat ca a descoperit trei incaperi aflate la capatul tunelului, lung de aproape 92 de metri. In apropierea intrarii incaperilor, arheologii au descoperit o mica comoara cu obiecte cel putin stranii, statuete de jad, ramasite pamantesti ale unui jaguar, o cutie plina cu scoici sculptate si mingi de cauciuc, relateaza The Guardian.

Citeste si: Un papirus egiptean descrie cu lux de amanunte momentul in care un OZN a aterizat pe Pamant

Gomez crede ca prezenta mercurului ar putea indica faptul ca s-ar afla in apropierea unui mormant regal. Acest lucru ar fi o premiera pentru Teotihiacan, dupa zeci de ani de excavari si sute de ani de mistere cre invaluie acest oras antic. Mercurul este deosebit de toxic pentru organism daca este expus indelung acestui metal. Acest element chimic, aparent, nu avea niciun folos practic pentru Mesoamericani. Dar, a fost escoperit si in alte trei situri arheologice, doua mayase si unul olmec.

Adauga un comentariu