Stiri medicale

Descoperire importanta in tratarea cancerului pulmonar

Publicat: 10 dec. 2010

Descoperire importanta in tratarea cancerului pulmonar: Un nou compus aflat in curs de cercetare, prelungeste semnificativ durata de viata a pacientilor cu cancer pulmonar. In cadrul celui de-al 35-lea Congres al Societatii Europene de Oncologie Medicala ( ESMO), Roche a prezentat studii clinice care arata progresele semnificative obtinute in tratamentul persoanelor diagnosticate cu cancer bronho-pulmonar. Rezultatele preliminare ale unui studiu clinic de faza II arata ca, o combinatie intre un nou compus – un anticorp monovalent unic – si un alt medicament al Roche, destinat tratamentului cancerului pulmonar, aproape a dublat perioada de supravietuire fara progresia bolii in cazul pacientilor cu cancer bronho-pulmonar nonmicrocelular. Dupa tratamentul cu aceasta noua combinatie terapeutica, media de supravietuire fara progresia bolii a crescut de la 6,4 saptamani la 12,4 saptamani.

„Cancerul bronho-pulmonar ramane o arie cu nevoi medicale neacoperite inca, iar datele noastre despre acest nou compus reprezinta un exemplu despre modul in care o abordare personalizata, tintita, poate ajuta la imbunatatirea rezultatelor pentru aceasta boala dificil de tratat”. a declarat Dr. Richard Scheller, Director al of Genentech Research and Early Development.

Cancerul pulmonar reprezinta cresterea unor celule anormale in plaman. Aceste celule se inmultesc si cresc intr-un ritm mai rapid decat celulele normale. Exista mai multe tipuri diferite de cancer pulmonar. Cele mai frecvent intalnite sunt urmatoarele doua tipuri. Cancer pulmonar fara celule mici – este tipul cel mai frecvent intalnit (aproximativ 75% dintre cazuri). Cancer pulmonar cu celule mici Aceste doua tipuri de cancer pulmonar raspund diferit la schemele de tratament administrate. De aceea cel mai potrivit tratament pentru boala dumneavoastra va depinde de tipul de cancer pulmonar de care suferiti.loading...

Adauga un comentariu