Arheologie

Descoperire incredibila a arheologilor americani

Publicat: 09 ian. 2014
Potrivit rezultatelor unui raport prezentat recent, la o intalnire anuala a Institutului american de arheologie la Chicago, de catre cercetatori de la Universitatea din Cincinnati, locuitorilor din Pompei le placeau mancarurile ‘delicate si exotice‘ cu carne de flamingo, girafa si arici de mare, potrivit obiectiv.info.
Echipa de arheologi din Cincinnati a efectuat peste zece ani sapaturi in doua cartiere din Pompei, unde locuia clasa de mijloc. Acolo se aflau circa 20 de restaurante, in bucatariile carora s-au gasit resturi si deseuri organice, printre care un picior de girafa. „Este singurul os de girafa gasit vreodata intr-o zona arheologica din Italia romana”, spune profesorul de istorie antica Steven Ellis, in raportul postat pe internet.
Descoperirea din ruinele unui restaurant traditional din Pompei demonstreaza, potrivit cercetatorilor, ca „vechii romani puteau parcurge distante lungi ca sa cumpere mancare exotica’ si ca toti aveau ‘un regim bogat si variat”, nu numai cei avuti.
Au mai fost descoperite si condimente din Indonezia.
„Prin urmare, teoria traditionala ca plebea se hranea cu ce gasea si ca se multumea cu putin si prost trebuie nuantata: se poate vorbi mai degraba de un nivel destul de ridicat in privinta calitatii vietii si a regimului alimentar”, adauga Ellis.
Situat in apropierea orasului Napoli, Pompei, acoperit de cenusa dupa eruptia Vezuviului, este cel mai bine conservat ansamblu urban din epoca romana, figurand pe lista Patrimoniului mondial al umanitatii din 1997.


loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit