Magazin

DESCOPERIRE INCREDIBILA: Peste 300 de noi specii de animale si plante

Publicat: 05 iun. 2014
1

Oamenii de stiinta au identificat, in ultimii doi ani, in regiunea Marelui Mekong, 367 de noi specii animale si vegetale, care sunt insa amenintate, conform unui raport al Fondului Mondial pentru Natura (WWF), citat joi de AFP.

„In urma acestor descoperiri, Mekongul s-a dovedit a fi una din cele mai bogate regiuni din lume in privinta biodiversitatii”, afirma Thomas Gray, expert al WWF, referindu-se la aceasta zona care cuprinde Vietnamul, Cambodgia, Laosul, Thailanda, Birmania si provincia chineza Yunnan.

Citeste si O noua expozitie la Gradina Botanica din Iasi

„Daca vrem ca aceste noi specii pe cale de disparitie sa nu piara si sa pastram speranta altor descoperiri de animale uimitoare in anii urmatori, este esential ca guvernele sa investeasca in conservarea lor si in strategii de crestere sanatoasa”, adauga el intr-un comunicat difuzat joi.

Citeste si N-ai mai vazut asa ceva! Bataie fenomenala intre un barbat si un strut – VIDEO

Cea mai mare parte din cele 367 de specii noi identificate in 2012 si 2013 sunt vegetale, dar exista si 24 de specii de pesti, 21 de amfibieni, 28 de reptile, o pasare si trei mamifere, potrivit agerpres.ro.

Citeste si Femeia care tine DOI TIGRI in curtea din spatele casei: Sunt ca niste pisicute – FOTO

Adauga un comentariu