International

Descoperire macabra. Dupa 16 ani, cadavrele a doua persoane faimoase au fost gasite inghetate

Publicat: 02 mai 2016
1

O tragedie petrecuta in Tibet in ocotmbrie 1999 a ajuns abia acum la final, odata cu descoperirea tupurilor victimelor.

Cadavrele unui faimos alpinist si cameramanului care l-a insotit in ultima sa expeditie au fost gasite dupa 16 ani de la disparitia celor doi in Himalaya. Cele doua trupuri au fost descoperite de alti alpinisti, dupa ce un ghetar s-a topit partial.

Alpinistul american Alex Lowe a disparut in 1999, in plina glorie, in cursul unei ascensiuni pe varful Shisha Pangma din Tibet, dupa o avalansa. Expeditia era formata din 4 persoane; doi dintre alpinisti au supravietuit, in vreme ce Lowe si operatorul David Bridges au fost prinsi sub zapada.

“Alex si David au fost prinsi si inghetati in timp”, a declarat vaduva lui Lowe. “Au trecut 16 ani de viata si acum au fost gasiti. Suntem recunoscatori.” Intre timp, ea s-a recasatorit cu unul dintre cei doi supravietuitori.

La momentul disparitiei sale, Lowe era considerat cel mai mare alpinist din lume, fiind poreclit “Plamanul cu picioare” pentru rezistenta si energia sa sa. Escaladase cateva dintre cele mai dificile varfuri din lume iar in 1995 a salvat cativa turisti pierduti pe un munte din Alaska.
 

Adauga un comentariu