Arheologie

Descoperire macabra in Siberia

Publicat: 02 ian. 2014
In Siberia au fost descoprite scheletele mai multor cupluri, datand de acum 3.500 de ani, ingropate fata in fata si tinandu-se de mana.
Aceasta descoperire reprezinta doar o parte din zecile de morminte in care au fost gasite schelete de femei si barbati, ingropate in pozitia fata in fata si tinandu-se de mana.
Una dintre teoriile arheologilor, pentru a explica aceasta pozitie, este ca, dupa moartea barbatului, femeia era omorata si inmormantata alaturi de el.
O alta teorie a arheologilor rusi spune ca trupurile erau ingropate in asemenea pozitii pentru a da impresia unui act sexual, scriu cei de la ziare.com.
Conform cercetatorilor, o tanara fecioara era ucisa drept ofranda, aruncata in mormant pentru a detine rolul de sotie a barbatului dincolo de moarte.
„Putem presupune ca, dupa ce murea barbatul, sotia ii era ucisa, pentru a fi inmormantata alaturi de el. Stim ca existau astfel de ritualuri. Mai putem presupune ca un alt om era inmormantat mai tarziu in aceasta pozitie sau poate ca au murit amandoi in acelasi timp”, a declarat profesorul Viaceslav Molodin, directorul Institutului Arheologic din Siberia. 


loading...

Adauga un comentariu