Actualitate

Descoperire socanta. Ce au gasit in stomacul unei balene esuate

Publicat: 14 ian. 2016

O balena a esuat pe o plaja din Africa de Sud, autopsia dezvaluind ca stomacul era plin de gunoi din plastic, potrivit unui reportaj efectuat de catre News24, citat de epochtimes-romania.com.

Balena care a murit pe plaja din Plettenberg a ingerat mai multe deseuri umane decat mancare adevarata. S-a descoperit, printre altele, ambalaje de produse alimentare, bucati de material plastic si chiar un pantof.

Wen Penry de la Fundatia ORCA a postat, pe pagina sa de Facebook, imagini ale balenei “otravite”, pe care noi vi le prezentam in galeria foto de mai sus. Se crede ca animalul era prea bolnav pentru a-si procura hrana prin vanatoare, ramanand in apele mai putin adanci pentru procurarea acesteia, inainte de a muri.

"Pe scurt, aceasta femela de 5,7 metri a murit de foame! Avea foarte putina mancare adevarata in stomac si peretele stomacului s-a dezintegrat".

"Am gasit mai multe recipiente din plastic (cutii de iaurt, talpa unui pantof, ambalaje alimentare), alge si multe organisme ce urmeaza a fi identificate".

"Nu stim daca aceasta este cauza sau rezultatul, dar a trebuit sa incerce sa ingereze tot ce putea. Probabil a inghitit ceva care a blocat la nivelul tractului digestiv. Chiar daca se simtea satula, digestia nu mai exista".

Cauza exacta a mortii acestei balene nu este inca stabilita, a declarat Wen Penry.loading...

Adauga un comentariu