Stiri medicale

Descoperire stranie in interiorul unui ovar al unei tinere de 16 ani. Medicii credeau ca este vorba de o simpla tumoare

Publicat: 10 ian. 2017
7
Un creier in miniatura, un craniu si par au fost descoperite in interiorul unei tumori care crestea in ovarul unei tinere de 16 ani.
Tumoarea a fost descoperita atunci cand adolescenta, din Japonia, a efectuat o operatie pentru indepartarea apendicelui, relateaza Independent.
Cand medicii au taiat tumoarea de 10 centimetri latime, au descoperit bucati de par si un creier nedevoltat, precum si invelisul osos al acestuia. Analizele detaliate au dezvaluit faptul ca celulele din creier erau organizate sub forma unei versiuni mici a cerebelului.  Acesta era suficient de dezvoltat pentru ca impulsurile sa fie trimise intre neuroni, conform lui Masayuki Shintaku, medicul care a studiat tumoarea. 
Structura avea formata si o tija care in mod normal este conectata de coloana vertebrala. Tumorile descoperite in ovare sunt, in general, inofensive, insa cauza lor este inca necunoscuta.  Celulele cerebrale sunt in general descoperite in aceste formatiuni, dar este neobisnuit modul in care acestea s-au aranjat sub forma unei structuri asemanatoare creierului. 
Angelique Riepsamen, doctor din cadrul Universitatii New South Wales, a declarat: ,,Elemente neuronale asemanatoare cu cele din sistemul nervos central sunt deseori descoperite in teratoamele ovariene, dar structurile asemanatoare creierului unui adult sunt extrem de rare”. 
Adolescenta nu a avut niciun simptom, desi in cazuri anterioare femeile  sufereau si de paranoia sau pierderi de memorie. Aceste simptome apar atunci cand sistemul imunitar incearca sa atace creierul ,,strain”  dar in cele din urma ajunge sa atace creierul pacientului.
Adauga un comentariu