International

Descoperire surprinzatoare despre gaurile negre. Ce-au aflat cercetatorii

Publicat: 10 iul. 2019

Astrofizicienii au descoperit dovezi despre formarea gaurilor negre care ar putea schimba fundamental felul in care aceste evenimente cosmice sunt studiate si observate.

Shantanu Basu si Arpan Das, cercetatori la Universitatea de Vest din Ontario, au publicat o lucrare prin care arata ca gaurile negre se pot forma si altfel decat in urma imploziei unei stele uriase.

Unele dintre ele cresc foarte mult intr-o perioada de timp extrem de scurta, pentru ca ulterior sa se opreasca din expansiune destul de abrupt. Si acest ritm ar putea duce la formarea unei noi gauri negre, arata studiul citat de publicatia Firstpost.

Modelul revizuit demonstreaza ca evenimentele cosmice studiate s-au format extrem de repede si in perioade de timp foarte scurte, dupa care au incetat subit sa se mai extinda.

Pana acum, ideea generala era aceea ca gaurile negre provenite din masa stelara se formeaza atunci cand centrul unei stele uriase se surpa. Basu si Das contrazic insa acesta teorie.

O gaura neagra este o formatiune cosmica cu o acceleratie gravitationala atat de puternica incat se extinde dincolo de orizontul preconizat.

Recent, o imagine a unei structuri similar – M87 – a fost surprinsa pentru prima data de cercetatorii din cadrul Event Horizon Project. loading...

Adauga un comentariu