Stiri si curiozitati

Descoperire ULUITOARE facuta in Egipt

Publicat: 12 apr. 2015
O cometa a explodat deasupra Egiptului in urma cu 28 de milioane de ani, lasand in urma un „misterios cristal negru – primul material provenit dintr-un nucleu de cometa ce a fost descoperit pana in prezent pe Terra, a anuntat marti echipa de oameni de stiinta care a realizat descoperirea.
Cometele ne brazdeaza dintotdeauna cerul — acei bulgari murdari de gheata amestecata cu praf — dar niciodata pana acum nu a fost identificat pe Pamant material provenit dintr-o cometa”, a precizat profesorul David Block de la Universitatea sud-africana de la Witwatersrand, scrie Agerpres. 
Faraonul egiptean Tutankamon a avut o brosa in forma de scarabeu facuta din sticla de siliciu galbena, substanta rezultata dupa ce explozia cometei a incalzit nisipul pana la 2.000 de grade Celsius. In urma acestei explozii, pe Pamant a ajuns si un cristal de roca negru, conform unui comunicat al universitatii.
Acest cristal de roca reprezinta „prima dovada a unei comete care patrunde in atmosfera Pamantului si explodeaza, provocand o ploaie de foc ce a distrus totul in calea sa”, se precizeaza in comunicat.
Acest cristal, descoperit inca din 1996, a fost analizat de o echipa de geologi, fizicieni si astronomi. A stat degeaba o lunga perioada de timp, pana a ajuns in mainile unui cercetator care studiaza diamantele, conform profesorului Jan Kramers de la Universitatea din Johannesburg.
Socul impactului a dus la formarea unor diamante microscopice pe acest cristal de roca, iar studiile realizate asupra sa au demonstrat ca nu este vorba de o piatra ordinara. Acest cristal de 30 de grame prezinta o trasatura caracteristica rocilor extraterestre si este totusi diferit fata de meteoriti, sustine Kramers.


loading...

Adauga un comentariu