Arheologie

Descoperirea arheologica care arata cand au ajuns cu adevarat primii oameni in Cuba

Publicat: 11 aug. 2013
3

Potrivit unui studiu realizat recent de arheologi, primii oameni au debarcat in Cuba acum 8.000-10.000 de ani, la milenii dupa inceputul popularii Americii.
„Pana in prezent, mai mult de 3.200 de situri arheologice aborigene au fost localizate” pe insula, a precizat agentia de stiri Prensa Latina, citand doi experti ai Insitutului de Antropologie, potrivit ziare.com.
„Prezenta bastinasilor in Cuba e posibil sa dateze de acum 8.000-10.000 de ani, cu o populare tardiva si dupa cea a continentului american, ce debutase acum aproximativ 39.000 de ani”, a adugat agentia mentionata, citata de Actu Orange
Acum cinci ani, arheologii cubanezi estimasera ca primii locuitori ai insulei sosisera in urma cu aproximativ 7.000 de ani.
Iar potrivit Prensa Latina primii oameni au debarcat „dupa traversari maritime periculoase de pe continent”.
„Printre siturile arheologice descoperite in Cuba, unele erau locuinte, dupa cum dovedesc resturile de mancare, de cuptor, ale uneltelor de munca si deseurile, care arata ca vechile comunitati se stabilisera aici de ceva timp”, subliniaza arheologul Jose Jimenez Santander, ce se ocupa cu inventarierea arheologica aborigena din Cuba.
„Altele erau doar adaposturi temporare. Acolo se gasesc vestigii (…) apartinand mai ales comunitatilor nomade care se deplasau frecvent. De exemplu, s-au descoperit grote ce au fost locuite”, explica arheologul.
De asemenea, Jose Jimenez Santander adauga ca in insula s-au mai gasit „ramasite de folosire a grotelor pentru ceremonii, cimitire (…), scoici din care erau facute tot felul de recipiente si alte obiecte”.

Adauga un comentariu