Magazin

Descoperirea care schimba 2.000 de ani de Crestinism. „Iisus nu a INVIAT” – FOTO

Publicat: 29 feb. 2012
1

Arheologii au descoperit la Ierusalim un mormant din secolul I d.Ch. Acesta adaposteste un osuar cu o inscriptie care sugereaza ca acolo este posibil sa fi fost ingropat Iisus.

Mormantul cuprinde mai multe osuare, pe care arheologii le-au cercetat cu ajutorul unui robotel care a patruns in mormant.

Pe capacul unui osuar scrie in limba greaca: “Divine Iehova, trezeste-te!” Alaturi sunt alte inscriptii si desene specifice primilor crestini.

Cavoul se afla foarte aproape de altul, descoperit in anul 1980, care a starnit atunci o mare controversa, pentru ca arheologii afirmau ca acolo au fost ingropata familia lui Iisus, dar aceasta varianta nu este unamim acceptata de istorici si teologi.

Noul mormant atribuit lui Iisus a fost gasit in anul 2010, dar abia acum autorii descoperirii, James Tabor si Simcha Jacobovici, au decis sa vorbeasca despre aceste subiect.

Acest cavou sustine si ipoteza lansata in 1980, potrivit careia Iisus si familia lui sunt ingropati in aceasta zona.

Ambele cavouri ar fi apartinut lui Iosif din Arimateea, care, dupa cum spun si Scripturile, l-a ingropat pe Mantuitor in mormantul sau. Daca intr-adevar asa s-au petrecut lucrurile, Iisus nu a inviat, cum cred crestinii, ci a ramas in cavou si a putrezit ca orice om, afirma arheologii.

Pe capacul osuarului, alaturi de inscriptia in limba greaca, este desenat un peste care tine ceva in gura, aluzie la povestea lui Iona, imagine folosita de primii crestini ca simbol al credintei lor in invierea lui Mesia.

Acest detaliu dovedeste ca in acel cavou au fost ingropati crestini, nu iudei, pentru ca religia acestora interzice desenarea oamenilor sau animalelor.

Acestea sunt cele mai vechi dovezi arheologice ale existentei crestinilor, datand din perioada anterioara anului 70 d.Ch., cand Ierusalimul a fost distrus de romani.

Alti arheologi contesta insa declaratiile celor doi, sustinand ca este imposibil sa se fi pastrat asemenea dovezi dintr-o perioada atat de veche.

Aceste informatii fac parte din cartea intituala “Descoperirea lui Iisus: o noua descoperire arheologica arata adevarul despre nasterea crestinimsului”.

Comentarii
 • Eu, ca un crestin ce sunt, CRED ca a inviat! Nu mai scrieti asemenea aberatii in POSTUL MARE, pt. a ispiti crestinii. Chiar daca ai intrat in posesia unei stiri de agest gen, tu, scriitorule, nu mai arunca cu noroi in crestini. Ar trebui sa te spopvedesti, sa te curatesti pt. raul pe care vrei sa-l faci lumii crestine. Lasa-ne sa mergem cu credinta crestina, asa cum o facem de peste doua mii de ani. Sper sa iei aminte. Inima curata iti doresc si sa te ierte bunul Dumnezeu!

 • inca mai visati la cai verzi pe pereti…iesiti din intunericul manipulatorilor de mase…mai bine aduceti multumiri geniilor stiintei…ca datorita lor ai putut scrie acest mesaj….

 • Am vazut pe toate siteurile de stiri „minunea” asta si ma intreb ..: de ce trebuia sa scrie cineva pe mormantul familiei lui Iisus in limba GREACA , uitasera cumva aramaica? Toata prostia asta e starnita de jidovi, asa ca le uram sa le fie de cap , lor si copiilor lor minciunile „elaborate”si cultivate de ziarele ocultei precum si de TV Discovery, National Geographic, etc…Iar voi , taunilor de la BZI, luati-va de mana cu satanele alea si pupati iadul , voi si familiile voastre .

 • Ptr. Elena si „nu ne ispititi”,voi ati ramas pm urma cu 2*** de ani.De ce puneti la indoiala descoperirile stiintei si credeti in dogmele religioase?Astfel ati fi ramas si acum la opait si eventual si la lumanare.

 • La o inima curata trebuie si un cuget curat si luminat,nu?Cum puteti judeca ca acum 2.**0 de ani?De ce sfidati stiinta,a caror descoperiri le utilizati clipa de clipa si care va fac viata mai usoara si acceptati idei preconcepute si depasite?Cum puteti crede in povesti de tipul „pe cand pestii cei mici ii inghiteau pe cei mari si lumea le spunea talhari”?Dumnezeu exista,insa este mult mai maret,este altceva decat vi-l prezinta biserica.Trebuie sa intelegeti ca sunt oameni care nu se mai multumesc cu explicatii de acum 2.**0 de ani.E simplu.

 • He is ALIVE, He answers prayer, He answered me,
  Therefore I tell you, whatever you ask for in prayer, believe that you have received it, and it will be yours.
  Mark 11:24
  pls don’t fall into Satan’s trap!!!

Adauga un comentariu