Arheologie

Descoperirea care schimba tot ce stiai despre Romania! Vezi cine vrea ingroparea istoriei romanilor!?

Publicat: 01 feb. 2016

In investigatiile pe care le-am facut acum doua saptamani prin Transilvania, am ajuns si in Alba Iulia, locul Unirii de la 1600… Aici, dar si in alte parti din Transilvania, se duce o lupta teribila, mai mult din umbra, intre cei care doresc sa aduca la lumina istoria noastra si cei care o vor ingropata, pentru ca nu le slujeste interesul. Batalia pentru primordialitatea locuirii in Ardeal este terminata doar in varianta oficiala a indivizilor asa-zisi corecti politic, care nu vor sa-si supere stapanii.

Ei bine, daca in urma cu cateva secole, atat sasii, cat si ungurii se pretindeau urmasi ai… dacilor (scriind si carti pe astfel de teme fanteziste), scopul acestor pretentii fiind acela de a-si justifica „drepturile istorice” in Transilvania, astazi, cand este evident ca doar romanii pot vorbi despre o astfel de continuitate, se fac eforturi pentru a-i ingropa pe DACI cat mai mult, pretinzand, printre altele, ca romanii de astazi nu prea mai au nicio treaba cu geto-dacii, din punct de vedere al continuitatii istorice.

Desigur, ingroparea istoriei noastre nu se rezuma doar la geto-daci. Pe langa continuitatea geto-dacica, sunt si alte momente ale istoriei care s-ar dori trecute sub tacere, scoase din constiinta omului de rand. Astfel, probele existentei valahilor (romanilor medievali) in Transilvania, la venirea ungurilor, sunt o alta problema pentru nucleele antinationale din Cluj Napoca, Alba Iulia sau alte orase din tara, care ne-ar vrea ajunsi aici dupa venirea ungurilor.

Va reamintesc ca cetatile lui Glad (judetul Timis), Gelu (judetul Cluj) si Menumorut (judetul Bihor), conducatorii valahilor din Transilvania secolului IX, care s-au confruntat cu ungurii,la sosirea acestora, sunt aproape abandonate – nu numai ca nu sunt indicatoare spre ele sau panouri explicative langa acestea, dar mai mult decat atat, in cetatea lui Menumorut este amenajat un teren de fotbal si vestiare, iar in cetatea lui Gelu se cultiva porumb. De necrezut, nu-i asa? Oare cei responsabili de aceste obiective, fie ei din mediul stiintific, fie ei politicieni, nu stiu, nu-i duce capul sau sunt rau intentionati?

Vezi si Studiu CONTROVERSAT:Iata cu cine SE INRUDESC CU ADEVARAT romanii

Ei bine, in acest context, parca putem intelege situatia incredibila si impardonabila pe care o prezint mai jos…

Astfel, la solicitarea unor reprezentanti ai Catedralei Romano Catolice “Sf Mihail” din Alba Iulia, catedrala construita in secolul XIII, s-au facut anumite cercetari arheologice in piata din fata catedralei unde existau dovezi ca s-ar gasi ramasite materiale ale unei constructii mai vechi decat catedrala, lucru care ar fi intarit teza potrivit careia ungurii au fost primii aici, daca aceste urme ar fi fost tot ale lor.

In contextul amenajarii Cetatii Alba Iuliei, s-a trecut si la investigarea arheologica a acestui spatiu unde, SURPRIZA, nu s-au gasit urme unguresti, ci zidurile primei Episcopii Bizantine din aceasta parte de lume, unde se rugau romanii, inca din secolul X (zece), lucru pe care l-au facut si in secolul urmator. Cu alte cuvinte, aceasta zona era una populata de romani, de romani cu continuitate istorica, de romani crestini si nu de unguri.

Vezi si Un mare SECRET MONDIAL ascuns despre Romania! Se schimba istoria tarii noastre

Desi orice autoritati responsabile s-ar fi dat peste cap pentru a conserva si a introduce in circuitul turistic acest obiectiv de o valoare culturala exceptionala pentru poporul nostru, la scurt timp s-a decis ca vestigiile PRIMEI BISERICI CRESTINE RASARITENE DIN TRANSILVANIA sa fie ingropate la loc!!! De necrezut! Adica o proba a drepturilor istorice pe care romanii le au in Transilvania a fost ingropata dar, in acelasi timp, s-au investit o multime de bani pentru restaurarea cetatii habsburgice din inima Alba Iuliei, cetate impanzita cu statuile de bronz ale asupritorilor habsburgi si unde o garda de parada austriaca se ocupa de promovarea turistica a cetatii. (Pe cand in Alba Iulia o garda de parada nazista sau una sovietica, ca sa fie pachetul complet?!?)

Daca cumva va imaginati ca macar vom gasi vreun panou cu explicatii si imagini in dreptul locatiei sitului arheologic al bisericii medievale romanesti, va inselati. Dau mai bine pentru turisti dalele de piatra fara personalitate si iarba. Acestea nu afecteaza teoria ungurilor de a fi fost primii in Transilvania.

Si lucrurile nu se opresc aici. Conform declaratiei doamnei dr. Daniela Marcu Istrate, arheolog expert, se pare ca pana si rapoartele cercetarilor arheologice facute aici, intr-o anumita perioada, AU DISPARUT, lucru care este de o gravitate extrema. Iata ce ne spune domnia sa, conform revistei Daco Romania din Alba Iulia:

„Desi sapaturile au fost realizate din bani publici, rapoartele lor nu se pastreaza nici in arhiva fostei directii a monumentelor istorice (astazi arhiva Institutului Monumentelor Istorice) asa cum ar fi fost firesc. In dosarele respective se afla doar un proces-verbal de predare a raportului sau eventual un raport administrativ foarte scurt. Rapoartele propriu-zise de sapatura au fost extrase intre timp, disparand fara urma. Documentatia nu a ramas nici in Arhiva Institutului de Arheologie, unde R. Heitel a fost angajat dupa desfiintarea D.M.I., asa cum din nou ar fi fost firesc. Toate incercarile mele din ultimii 10 ani de a vedea aceasta documentatie, ramasa in posesia familiei domnului Heitel nu au avut nici cel mai mic succes. Poate ca acest volum va constitui un impuls in aceasta directie, convingand mostenitorii arhivei domnului Heitel de bunele mele intentii. Adaugam aici ca in toamna anului 2006, dintr-o intamplare, am gasit intr-o alta arhiva, pastrata la Cluj-Napoca , desenele CII/1968.

Am inteles faptul ca aceasta sapatura esentiala pentru istoria romaniei s-a desfasurat totdeauna in conditii mai mult decat vitrege si nu a fost niciodata altceva decat bifarea unei formalitati dintr-o grila: sapaturi arheologice pentru intocmirea unui proiect de restaurare, iar in general restaurarea fiind incehiata deodata sau chiar in avansul cercetarilor.”

Concluzia nu este decat una revoltatoare: din ignoranta, indiferenta sau reavointa, ni se ingroapa istoria. Pana cand?

Cred ca toate ONG-urile din tara care au in programul lor istoria noastra si protejarea patrimoniului national ar trebui sa se organizeze pentru a identifica in zona lor de existenta acelor obiective din patrimonial national care sunt batjocorite de indivizi iresponsabili sau rau intentionati si apoi pentru a reclama situatia la Politia de Patrimoniu, Comisia Monumentelor Istorice sau Ministerul Culturii. Nu mai este timp de pierdut!loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit