Magazin

Descoperirea care va „rescrie ISTORIA OMENIRII”

Publicat: 19 feb. 2014
1

Arheologul german Heinrich Kush a descoperit o retea de tuneluri, veche de peste 12.000 de ani, care leaga Scotia de Turcia.

Descoperirea este una senzationala pentru ca atunci cand se vor descoperi mai multe elemente, istoria omenirii va trebui rescrisa, scrie efemeride.ro.

Descoperirea tunelului urias a fost efectuata imediat dupa ce misteriosul sit arheologic de la Göbekli Tepe a fost supus unor cercetari amanuntite in 1994. Arheologul german Heinrich Kush a vazut ca orasul antic este conectat la o retea impresionanta de tuneluri si in acest fel a inceput explorarea lor. Concluzia a fost una de exceptie, pentru ca un tunel sau mai bine spus o imensa retea de tuneluri traverseaza intreaga Europa, legand astfel Scotia de Turcia.

Se presupune ca aceste tuneluri misterioase au fost sapate cu peste 12.000 de ani in urma. Acest fapt schimba radical perspectiva istoricilor asupra neoliticului, pentru ca oamenii din acea vreme trebuiau sa aiba nu doar unelte speciale, dar si viziune asupra modului de lucru.

Inaltimea tunelurilor este de circa 70 de centimetri si pe alocuri exista anumite zone de depozitare si refugiu. Aceasta retea imensa, de peste 1000 de tuneluri interconectate, este precum o autostrada din zilele noastre, pe care oamenii din neolitic o foloseau ori de cate ori aveau nevoie.

Adauga un comentariu