International

Descoperirea care va schimba viata a milioane de oameni

Publicat: 25 apr. 2012
1

Acest continent parea blestemat. Este cel mai secetos loc al planetei, insa cercetatorii au ramas bulversati cand au descoperit ca sub continentul african se afla o rezerva uriasa de apa dulce.

Geologii de la Universitatea College din Londra au intocmit o harta care scoate la iveala faptul ca sub tari precum Algeria, Libia, Suda, sau Egipt se afla cantitati uriase de apa. Numai sub desertul Sahara sunt 0,66 milioane de kilometri cubi de apa potabila, de 100 de ori mai multa decat se afla pe suprafata continentului, scrie Daily Mail.

Insa, aceasta rezerva de apa nu va putea fi exploatata in integralitate din cauza pozitionarii sale.

Cu siguranta aceasta descoperire va schimba pentru totdeauna destinul acestui continent, iar pentru a exemplifica acest lucru, geologii au publicat date conform carora numai rezerva de apa care se afla sub Etiopia ar putea asigura necesarul pentru 520 de milioane de oameni.

In Africa, la ora actuala, 300.000.000 de oameni risca sa moara de sete, pentru ca nu au acces la nicio sursa de apa potabila.

Cu toate ca se afla pe aceasta „mina de aur„, explorarea resurselor de apa ar putea fi intarziata din cauza costurilor foarte mari. Punga de apa se afla la 100-250 de metri sub pamant, iar pentru a ajunge la ea ar fi necesar un echipament extrem de sofisticat.

Sursa: antena3.ro

Adauga un comentariu