Stiri medicale

Descoperirea epocala din Israel care face lumina asupra vietii lui Iisus

Publicat: 01 ian. 2015
Un grup de arheologi a descoperit pe coasta Marii Galileei o sinagoga unde se presupune ca Iisus le-ar fi predicat discipolilor sai, precum este scris si in Biblie.
Sinagoga este veche de peste 2.000 de ani si este situata in orasul Migdal, din nordul Israelului. Este localilatea unde se spune ca s-a nascut Maria Magdalena, unul dintre cei mai devotati discipoli ai lui Iisus Hristos.
Situl arheologic se afla in proprietatea unei organizatii catolice, Lediunile lui Cristos, care sustine faptul ca in acest loc Iisus le-a predicat adeptilor sai, scrie descopera.ro. În Biblie, calatoria lui Iisus in Magdala este mentionata in Evanghelia dupa Matei.
Despre aceasta descoperire, Dina Avshalom-Gorni, sefa echipei de arheologi, spune ca este „unica si extrem de importanta”. Legiunea lui Cristos va construi lânga situl arehologic un centru pentru vizitatori, un hotel, o capela si un restaurant. Sinagoga dateaza din perioada celui de-Al Doilea Templu, iar in lume mai exista numai sase sinagogi din aceasa epoca.


loading...

Adauga un comentariu