International

Descoperirea incredibilă a oamenilor de știință. În doar trei luni întinerești cu 25 de ani prin această metodă

Publicat: 21 nov. 2020
Portret care arată două etape ale vieții
Portret care arată două etape ale vieții

Oamenii de știință „au inversat cu succes procesul de îmbătrânire umană”. Nu sunt vorbe, ci rezultatele unui studiu clinic pe nu mai puțin de 35 de pacienți trecuți de 64 de ani.
Veștile uluitoare vin din Israel, unde oamenii de știință au folosit tratamentul cu oxigen pentru a inversa doi indicatori cheie ai îmbătrânirii.

Mai precis, savanții au invitat 35 de adulți sănătoși, în vârstă de 64 de ani sau mai mult, într-o cameră sub presiune și i-au pus să respire oxigen pur.

Sesiunile, cu o durată de 90 de minute, s-au desfășurat cinci zile pe săptămână timp de trei luni,

Rezultatele au întrecut toate așteptările. Tratamentul cu oxigen a modificat corpul persoanelor în vârstă la nivel celular, ca și cum ar fi șters 25 de ani din viața lor, susțin cercetătorii.

Întinerire la nivel celular

E vorba de doi indicatori extrem de importanți în ceea ce privește îmbătrânirea biologică – scurtarea telomerilor și acumularea de celule senescente care funcționează defectuos.

Câteva precizări se impun. Potrivit Wikipedia, pe măsură ce oamenii îmbătrânesc, apare o scurtarea telomerilor (Telomerul (din greacă telos – capăt și meros – parte) reprezintă o regiune de ADN repetitiv situat la capătul fiecărui cromozom liniar). Acest proces duce la boli, inclusiv cancer, Alzheimer și Parkinson. Oamenii de știință de la Universitatea din Tel Aviv au descoperit că, dacă pacienții respiră de oxigen într-o cameră sub presiune- telomerii ăncep să crescă.

Mai mult, tratamentul are un efect și asupra acumulărilor de celule senescente. Senescența sau îmbătrânirea biologică reprezintă procesul de schimbare a unui organism după ce a trecut de maturitate. Senescența nu este soarta inevitabilă a tuturor organismelor. Există diverse animale care au o senesccență neglijabilă, cum ar fi șoarecii, precizează Wikipedia.

Rezultatele arată că studiul a permis telomerilor să crească cu mai mult de 20%, în timp ce celulele lor senescente au fost reduse cu până la 37%. bCu alte cuvinte, la nivel celular, corpul pacienților s-a întors cu 25 de ani în urmă.

Explicația savanților israelieni este că aceasră cameră sub presiune imită o stare de „hipoxie” sau lipsă de oxigen, astfel, țesuturile pot să dizolve mai mult oxigen, care are efecte regenerative bine cunoscute de multă vreme.

„Sfântul Graal” al biologiei îmbătrânirii

„Deoarece scurtarea telomerilor este considerată. „Sfântul Graal” al biologiei îmbătrânirii, multe intervenții farmacologice și de mediu sunt explorate pe larg în speranța de a permite alungirea telomerilor, a declarat profesorul Shai Efrati, profesor la Facultatea de Medicină din Tel Aviv, co-autor al studiului.

„Îmbunătățirea semnificativă a lungimii telomerilor prezentată în timpul și după aceste protocoale unice oferă comunității științifice o nouă bază pentru a înțelege faptul că îmbătrânirea poate fi inversată la nivel celular-biologic de bază”, a adăugat profesorul Efrati.

Studiul este cel mai recent dintr-o serie care încearcă să înțeleagă procesul anti-îmbătrânire și să crească speranța de viață, făcând în același timp oamenii să se simtă mai tineri. Premisa este că îmbătrânirea poate fi vindecată ca o boală, susțin oamenii de știință.

Moartea poate fi opțională?

În 2015, directorul executiv al BioViva, Liz Parrish, a s-a supus unor terapii genetice experimentale despre care susținea că ar putea produce modificări permanente în ADN-ul ei și ar putea stopa pierderea musculară și scurtarea telomerii. Parrish susține că terapia genică a inversat vârsta biologică a celulelor sale imune cu 20 de ani. Mai mult, ea a susținut recent că moartea este pe cale să devină opțională.

Studiile anterioare au arătat că alimentația sănătoasă și exercițiile intense pot, de asemenea, să preîntâmpine telomerilor – dar experimental cu oxigen este mai important, întrucât impactul a fost mai mare, susțin cercetătorii. „În doar trei luni de terapie, citați de Daily Mail.

Adauga un comentariu