Magazin

DESCOPERIRI INCREDIBILE despre Tutankhamon

Publicat: 20 oct. 2014
1

Tutankhamon, unul dintre cei mai cunoscuti faraoni ai Egiptului antic, avea un picior stramb, dantura superioara iesita in afara si solduri feminine, potrivit unui studiu efectuat asupra mumiei tanarului rege antic egiptean, informeaza dailymail.co.uk.

Cercetatorii au efectuat o autopsie virtuala asupra cadavrului mumificat al lui Tutakhamon, folosind peste 2.000 de imagini obtinute cu ajutorul tomografiei computerizate si teste genetice asupra familiei regelui egiptean, care sustin ipoteza ca parintii faraonului au fost frate si sora, potrivit mediafax.ro.

Citeste si Istoria descifrarii tainei hieroglifelor

Cercetatorii cred ca mostenirea genetica este responsabila pentru neajunsurile fizice declansate de dezechilibre hormonale. De asemenea, moartea sa prematura, spre sfarsitul adolescentei, ar fi fost cauzata tot de problemele de sanatate.

Citeste si Descoperire astronomica uimitoare in Egipt

Unele teorii istorice sugerau ca Tutankhamon ar fi fost asasinat sau ar fi fost implicat intr-un accident cu care de lupta, dupa ce, anterior, cercetatorii descoperisera fracturi ale craniului si ale altor oase.

Tags:
Adauga un comentariu