Eveniment-Social

Deseneaza-ti cariera la Facultatea de Arhitectura „G. M. Cantacuzino”

Publicat: 14 iul. 2014
1
Iti place la nebunie sa desenezi, ai vrea ca obiectele din jurul tau sa arate cu totul altfel, ai o multime de idei trasnite de cladiri, ti-ar placea sa reamenajezi magazine, obiecte ori apartamente si crezi ca ai putea sa schimbi fata unui oras? Atunci trebuie sa devii, neaparat, arhitect. Facultatea de de Arhitectura „G. M. Cantacuzino” de la Universitatea Tehnica „Gheorghe Asachi” din Iasi (TUIASI) este cel mai potrivit loc pentru a invata sa-ti schitezi planurile de cariera. Aici poti petrece sase ani construind si reconstruind machete, poti afla ce inseamna un bun design si lucra la proiecte care sa te reprezinte. Dupa ce termini facultatea, vei dispune de o diploma recunoscuta in Uniunea Europeana si de cunostinte care te vor ajuta sa imbini armonios notiunile teoretice cu abilitatile practice.
La facultatea noastra vei incepe cu studiul teoriei si istoriei arhitecturii, apoi vei invata cum se face proiectare in aceste domenii. Cursurile de restaurari, design interior si peisagistica te vor indruma sa-ti pliezi viziunile artistice pe cerintele tehnice si realitatile economice de pe piata. In acest sens, vei putea sa studiezi discipline din domenii conexe, precum constructii si instalatii, dar si economie, marketing, sociologie si management. Astfel, la sfarsitul facultatii, nu doar ca vei reusi sa-ti pui ideile in practica, folosind tehnologii moderne de proiectare asistata de calculator, dar vei sti si cum sa te integrezi intr-un colectiv de specialisti in arhitectura si urbanism. Iar daca vei dori sa lucrezi in administratie, invatamant sau cercetare, cu siguranta vei avea competentele necesare. Pe parcursul studentiei, in afara orelor de curs si de proiectare, te poti implica in activitati de creatie si cercetare alaturi de colegi mai mari si profesori, poti participa la concursuri nationale si internationale de arhitectura, cercuri studentesti si workshop-uri dedicate. 
Facultatea de Arhiectura are parteneriate cu universitati din Belgia, Portugalia, Italia, Grecia, Franta, Spania, institutii la care poti studia si tu pentru cel putin un semestru prin intermediul mobilitatilor Erasmus. In tara iti vor fi asigurate posibilitatile de a face practica sau a te angaja la diverse firme de arhitectura din regiunea Moldovei, insa recunoasterea internationala a diplomei iti permite sa profesezi oriunde doresti in Europa. Alaturi de Asociatia Studentilor Arhitecti din Iasi (ASAI) te poti implica in activitati conexe care sa-ti stimuleze creativitatea si competitivitatea si poti aduce adevarate revolutii in arhitectura. De la a personaliza in maniera nonconformista obiecte de birou sau de uz casnic, precum frigidere, desktopuri, televizoare sau laptopuri si pana la a asambla un mobilier urban cu un design atragator, utilizand materiale reciclate. Iar daca bancile, cosurile de gunoi, jardinierele, stalpii si gardurile, ori panourile publicitare din oras ti se par plictisitoare, de ce nu ai incerca sa le faci sa arate altfel? De asemenea, te poti inscrie in competitii pentru redesenarea de logo-uri si embleme, ori sa-ti exersezi talentul de fotograf cu prilejul unor ateliere de lucru. Ca student la Arhitectura ai si prilejul de a te relaxa si distra la seri de film ori concerte, de a organiza petreceri,  baluri tematice ale bobocilor si de a merge in excursii.
La Facultatea de Arhiectura „G. M. Cantacuzino”, admiterea se face pe baza unui test de aptitudini tehnice. Va trebui sa sustii o proba de desen tehnic si liber care va conta in proportie de 80%. Media de la Bac va conta 20% (MA = 0,8 MD + 0,2 Mbac). Taxa de admitere este de 300 de lei, iar cea de scolarizare 4.000 de lei pe an. Sunt disponibile 90 de locuri la buget si 5 la taxa. 
Adauga un comentariu