Culinar

Desert în 10 minute, făcut la grătar. Ai nevoie de nişte piersici

Publicat: 22 iul. 2020

Ce te faci când prietenii vin la tine pe nepusă masă şi tu nu ai pregătit nimic dulce pentru a-i răsfaţă? E simplu! Poţi apela la grătar şi la câteva fructe delicioase de vară: piersicile. Ai nevoie doar de câteva piersici bune şi de îngheţata aia de vanilie pe care oricum o ţineai la congelator, nu-i aşa? Iată cât de simplu poţi pregăti un super desert!

Ingrediente:

  • piersici
  • ulei de măsline
  • îngheţata de vanilie

 Mod de preparare:

Încinge grătarul astfel încă focul să fie mediu. Eventual, pune piersicile pe grătar după ce ai terminat de fript carnuri sau alte alimente. Taie piersicile pe jumătate şi scoate-le sâmburele.

Unge jumătate interioară cu ulei de măsline. Frige-le cu jumătatea interioară spre grilaj, cam 4-5 minute, până apar pe ele urmele grătar. Întoarce-le şi lasă-le la fript încă 3-4 minute, pe partea cealaltă.

Serveşte jumătăţile de piersică cu îngheţată de vanilie! Aşază îngheţata rece (abia scoasă de la congelator) peste piersică fierbinte şi serveşte imediat.





Adauga un comentariu