Culinar

Desert uşor şi rapid – Reţetă de brioşe cu afine

Publicat: 18 feb. 2020

Combinaţia de aluat pufos şi afine este delicioasă, motiv pentru care îţi recomandăm să încerci această reţetă delicioasă de brioşe cu afine.

Ingrediente:

  • – două ouă
    – 250 de grame de făină cu drojdie
    – 120 ml de lapte
    – 100 de grame de zahăr pudră
    – 150 de grame de unt
    – o caserolă mică de afine proaspete

Mod de preparare:

Amestecă untul şi zahărul pudră împreună până ce se formează o pastă fină, după care adaugă ouăle şi bate totul până devine pufos şi aerat. Încorporează apoi făina prin mişcări de răsturnare a compoziţiei folosind o lingură de lemn, iar la final adaugă afinele şi amestecă delicat.

Pentru a obţine aluatul moale, adaugă laptele. Unge formele pentru brioşe cu puţin ulei şi toarnă compoziţia în ele, până sus. Pune tava în cuptorul încălzit la 180 de grade Celsius şi lasă-le timp de aproximativ 20 de minute. Sunt coapte dacă atunci când apeşi pe ele revin la forma iniţială.



loading...

Adauga un comentariu