Local

Deși a fost dibuit de fiecare dată, nu s-a putut abține să nu meargă la furat în supermarketuri! Un ieșean a fost prins de 9 ori!

Publicat: 17 mai 2022
Deși a fost dibuit de fiecare dată nu s-a putut abține să nu meargă la furat în supermarketuri Un ieșean a fost prins de 9 ori
Mai multe magazine au fost vizate într-un caz de furt calificat

Un ieșean, Dumitru Gafincu, a fost pedepsit de judecători pentru că a intrat în diverse supermarketuri din Iași și a sustras produse alimentare. El este acuzat că a mers la furat de 9 ori, dar strategia sa nu a funcționat, fiind prins de fiecare dată.

Un bărbat din Iași a fost condamnat recent după ce a fost prins la furat în supermarketuri de 9 ori. Judecătorii ieșeni au fost mirați de insistența bărbatului de a-și continua obiceiul, deși nu a ieșit niciodată cu produsele din magazin, fiind prins de paznici și luat în vizor de polițiști.

Recent, magistrații l-au condamnat pe Dumitru Gafincu la 3 ani și 6 luni de închisoare pentru furt calificat. Bărbatul este obișnuit cu acest lucru, fiind pedepsit în trecut pentru alte infracțiuni.

 masini intre bare
Bărbatul trebuie să meargă acum la închisoare pentru 9 acte de furt

Dumitru Gafincu, un hoț nepriceput, dar perseverent

camere de supraveghere
Camerele de supraveghere și paznicii l-au surprins pe ieșean ascunzând produse în haine

Dumitru Gafincu este un ieșean care a fost recent condamnat pentru furt în 9 acte. Conform anchetatorilor, în perioada 13 martie 2019 – 14 decembrie 2020, el a fost la furat în diverse supermarketuri din municipiul Iași. De obicei punea ochii pe anumite produse alimentare pe care le introducea în haină sau în borseta pe care o avea asupra lui. De fiecare dată, însă, paznicii, fiind deja cu ochii pe el din cauza comportamentului suspect, îl prindeau în fapt și chemau Poliția.

„Aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu la momentul comiterii faptei, martorul l-a urmărit pe inculpat pe durata cât acesta s-a aflat în interiorul supermarketului, observând că avea un comportament ce vădea o posibilă sustragere de bunuri. Martorul l-a urmărit cu privirea pe inculpat, a surprins momentul în care acesta din urmă a trecut pe lângă casa de marcat, fără să prezinte produsele pentru a fi scanate, motiv pentru care l-a oprit imediat. Martorul l-a condus pe inculpat la camera de interpelare şi a solicitat prezența poliţiștilor. La solicitarea agenților, inculpatul Dumitru Gafincu le-a prezentat acestora bunurile sustrase. Bunurile menţionate au fost ridicate de la inculpat, fiind predate martorului, pentru a fi reintroduse în gestiunea magazinului”, au arătat judecătorii.

Acest scenariu s-a tot repetat, metoda folosită nefiind schimbată de individ, care alegea aceleași magazine din care să fure și fiind prins de fiecare dată. Pe lângă aceste fapte, bărbatul a fost condamnat pentru infracțiuni similare, potrivit oamenilor legii.

o persoana care scrie si una care sta pe canapea
În urma evaluării psihiatrice, s-a constatat că bărbatul avea discernământ în momentul comiterii faptelor

Ieșeanul, pedepsit după ce a fost prins în flagrant la furat în supermarketuri

 o persoana care pune un produs in ghiozdan
Individul a mai fost condamnat în trecut pentru fapte similare

Magistrații au cerut o expertiză psihiatrică.

 „Instanța constată că actele materiale au fost comise în incinta unor locații care, indiferent de oră, erau aglomerate, riscul de a fi surprins în procesul infracțional fiind unul foarte ridicat, aspect care nu a condus însă la o reevaluare a acțiunilor întreprinse de inculpat. În același sens, deși inculpatul a fost atenționat, în mod formal asupra periculozității conduitei infracționale adoptate prima dată pe 13.03.2019, când a fost depistat de către agenții de pază ai magazinului Kaufland, aceștia anunțând organele de poliție care s-au deplasat la fața locului, curajul său infracțional nu a avut de suferit deoarece, a repetat ulterior comportamentul penal. De asemenea, în ciuda faptului că inculpatul a fost depistat de fiecare dată de către agenții de pază ai magazinelor din care a sustras, se poate observa o specializare și o perseverență infracțională în săvârşirea unor infracţiuni îndreptate împotriva patrimoniului, săvârşite în aceeaşi modalitate de operare. Un alt argument în sprijinul reținerii unui curaj infracțional bine definit este dat și de locația comiterii a patru dintre actele materiale ale infracţiunii, din probele administrate în cauză putându-se observa că inculpatul a revenit, la un interval de timp scurt, la sediul Lidl pentru a sustrage produse alimentare, deși, în aceeași locație, fusese depistat de către agenții de pază, în timp ce se afla în desfășurarea unor demersuri infracționale similare”, au constatat judecătorii ieșeni.

Magistrații Judecătoriei Iași l-au condamnat pe Dumitru Gafincu la 3 ani și 6 luni de închisoare după ce și-a făcut un obicei din a merge la furat în supermarketuri.
Comentarii
Adauga un comentariu