Sporturi

Desi devastata de cutremur si tsunami, Japonia vrea Olimpiada din 2020!

Publicat: 23 mart. 2011
Japonia nu a renuntat la ideea de a candida la organizarea Jocurilor Olimpice de vara din anul 2020, in ciuda cutremurului devastator care a lovit recent arhipelagul nipon, urmat de un tsunami si de criza nucleara.
Anuntul a fost facut astazi de Comitetul Olimpic Japonez (JOC), care s-a declarat „foarte surprins” de recentele comentarii ale membrului italian din CIO, Mario Pesante, care a declarat ca a fost informat de ambasadorul Japoniei la Roma ca tara sa a decis sa nu mai intre in cursa pentru gazduirea JO 2020 din cauza pagubelor imense pe care l-a suferit in urma dezastrului.
„Comitetul Olimpic Japonez are in vedere candidatura pentru 2020. Nu ne-am schimbat politica”, a precizat pentru Associated Press directorul relatii internationale al JOC, Yasuhiro Nakamori. Acesta a adaugat ca forul pe care il reprezinta va avea o reuniune strategica saptamana viitoare, urmand sa ia o decizie finala in privinta candidaturii in luna iulie.
Japonia a mai gazduit Olimpiada de vara in anul 1964, la Tokyo, iar apoi a candidat fara succes la organizarea JO din 2016, atribuite in final orasului brazilian Rio de Janeiro.


loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit