Sisteme de operare

Desktop-ul traditional Microsoft va reveni in Windows 9, afirma zvonurile

Publicat: 04 iul. 2014
5

In timp ce unii utilizatori au apreciat imbunatatirile aduse de sistemul de operare Windows 8, altii au detestat atat de mult noua interfata Modern UI incat au refuzat sa abandoneze Windows 7. Compania Microsoft este constienta de aceasta problema si, conform ZDNet, viitorul Windows 9 va pune accentul pe desktop-ul traditional atunci cand va fi instalat pe un sistem fara ecran tactil.

Conform Mary Jo Foley, o sursa traditionala de noutati din interiorul Microsoft, viitorul sistem de operare Windows 9 va fi oferit in mai multe versiuni care vor fi atent optimizate pentru tipul specific de calculator pe care va fi instalate. Windows 8.1 ofera deja optiunea Boot to Desktop, insa, conform noilor informatii, Windows 9 va merge mai departe cu optimizarile indelung cerute de utilizatorii traditionali de mouse si tastatura.

Cunoscut momentan sub numele de cod Threshold, viitorul Windows 9 va fi oferit in trei versiuni. Prima dintre acestea, optimizata pentru sisteme desktop si laptopuri non-tactile, va oferi un mediu grafic care va ascunde interfata Modern UI si un buton de Start. Aceasta versiune va oferi un Start Menu nou, probabil o viitoare versiune a conceptului prezentat de catre Microsoft acum cateva luni, si va permite utilizarea, atunci cand utilizatorii doresc, si a aplicatiilor native Windows 8 in ferestre desktop traditionale.

Cea de-a doua versiune a viitorului sistem de operare va fi mai apropiata de actualul Windows 8.1 si va include rutine software care vor permite comutarea intre modul de lucru prezentat in paragraful anterior si modul Modern UI in functie de prezenta unei tastaturi hardware. Aceasta versiune va fi destinata sistemelor hibride care pot fi utilizate atat ca laptop cat si ca tableta.

In final, ultima versiune va fi asa-numitul Threshold Mobile, care va unifica platformele Windows Phone si Windows RT. Aceasta versiune nu va oferi un mediu desktop, ceea ce este de la sine inteles, dar va oferi si compatibilitate x86, ceea ce inseamna ca va putea fi instalata si pe tabletele compacte bazate pe procesoarele din familia Intel Atom.

Conform zvonurilor inca neconfirmate, Windows 9 ar trebui sa debuteze undeva in primavara anului viitor, o prima versiune Preview urmand sa fie lansata undeva catre finalul acestui an. Daca aceste informatii se vor dovedi corecte, atunci se pare ca Microsoft si-a asumat greselile si ca doreste sa le ofere utilizatorilor Windows 7 un mediu grafic familiar de natura sa-i atraga, chiar daca aceasta directie va insemna si renuntarea pentru moment a integrarii tuturor platformelor software sub un unic invelis grafic omogen.
Adauga un comentariu