News Flash:

Despagubiri nesimtite

12 Ianuarie 2010
2326 Vizualizari | 5 Comentarii
Liviu Tomulesei
O suta de mii euro cere Liviu Tomulesei de la Consiliul Judetean Iasi, ca despagubiri pentru pierderea functiei de administrator unic al societatii comerciale Lucrari Drumuri si Poduri (LDP) SA Iasi, unitate al carei unic actionar este Consiliul Judetean Iasi. Astfel, maine este programat sa se desfasoare la Tribunalul Iasi un termen de judecata al acestui proces, in care Tomulesei considera ca i se datoreaza suma de 467 mii lei (echivalentul a peste 100 de mii euro), reprezentand prejudiciul ce i-a fost cauzat prin revocarea contractului de mandat incheiat in octombrie 2008.

Plangerea lui Liviu Tomulesei este indreptata nu numai impotriva Consiliului Judetean, ci si impotriva SC LDP SA Iasi, instantei cerandu-i-se sa decida plata de catre cele doua parate a sumei mentionate, ca daune-interese compensatorii. Dar, contactat telefonic ieri seara, Tomulesei a dat o declaratie din care rezulta ca il considera vinovat de revocarea contractului sau de mandat pe Constantin Simirad, presedintele CJ Iasi. "Domnul presedinte nu s-a interesat deloc de soarta mea. Cand am preluat eu intreprinderea, in 2002, era aproape in faliment. In doi ani am reusit sa platesc toate datoriile, iar in 2005, am reusit sa o duc pe profit. Din surse proprii ne-am luat si utilaje. Am facut lucruri importante, am crescut productivitatea, am facut atatea... Sigur ca domnul presedinte nu s-a uitat la aceste lucruri si si-a pus un om de-al lui. Este un viciu total de procedura aplicata in contractul de mandat unde nu s-a respectat nici o clauza. Eu nu vreau sa revin pe postul de director general, dar vreau sa mi se plateasca toate salariile din urma", a spus Liviu Tomulesei.

In prezent, la conducerea LDP SA Iasi se afla Georgeta Galca, numita initial ca interimar, ulterior aceasta castigand concursul de management. Din datele detinute in prezent, rezulta ca situatia prezentata de Liviu Tomulesei la data revocarii contractului sau de mandat, respectiv decembrie 2008, nu este cea reala. De fapt, acesta afirma in plangerea depusa la Tribunalul Iasi ca dupa ce a fost demis din functia de conducere, firma LDP SA a intrat intr-o perioada foarte proasta din punct de vedere economic "pe fondul vendetismului politic si al iresponsabilitatii decizionale la nivelul Consiliului Judetean".

Principalul argument invocat de Tomulesei in actiunea sa in instanta este ca revocarea mandatului sau de administrator unic a fost facuta intr-un mod care nu era prevazut in contractul incheiat cu Consiliul Judetean Iasi, unicul actionar al firmei. In replica, presedintele Constantin Simirad considera ca activitatea lui Tomulesei a lasat foarte mult de dorit, motiv pentru care rezilierea contractului sau este absolut justificata. "Eu nu stiu ce a adus Tomulesei la institutie. Toata lumea stie si ce a facut el acolo cat timp a fost director. Nu a realizat nimic, deci nici eu nu prea am ce sa spun despre el", a spus Constantin Simirad, presedintele Consiliului Judetean (CJ) Iasi.

In plus fata de acest proces, Liviu Tomulesei a mai inaintat instantei de judecata o alta cerere de plata a unor daune morale impotriva, de aceasta data, doar a SC LDP SA, in suma de 100 de mii lei, echivalentul a circa 25 mii Euro. In acest al doilea proces, Tomulesei sustine ca dupa revocarea contractului de administrator unic, a fost numit in functia de director general adjunct. Ulterior, a fost numit pe baza unei hotarari a Adunarii Generale a Actionarilor in functia de director tehnic al LDP SA, salariul fiindu-i redus corespunzator. In aceasta a doua plangere, al carei termen de judecata este 3 februarie 2010, Liviu Tomulesei se considera marginalizat in cadrul firmei. Pentru aceasta situatie mai cere cateva zeci de mii Euro, daune morale. Vom reveni.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

liviu tomulesei tribunalul iasi constantin simirad georgeta galca
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Comentarii (5)

Costi  | #91713
Nu stiu daca are sau nu dreptate. Justitia va hotara. Dar ar cam trebui sa se termine cu numirile in functii de conducere pe criterii politice sau de cumetrie sau de prietenie. Daca a avut un contract si l-a indeplinit , nu ar fi fost alt motiv de demitere decat bunul plac al lui Simirad. Este stilul politicienilor romani care nu tin cont de legi sau le respecta doar atunci cand le convin. Competenta , profesionalismul si experienta in functii similare ar trebui sa fie singurele criterii in numirile in functii publice de conducere.
Gogu  | #91714
Cert este ca LDP merge mult mai bine acuma si mai face si lucrari de calitate. Acest bot de iepure care a fost demis dadea lucrarile in subantrepriza la alte firme si lua spagi la greu. La munca cu tine nu la pomana.
cristi  | #91715
Titlul articolului este gresit... nu despagubirile sunt nesimtite! nesimtiti sunt Simirad si m`am Galca! Au reusit sa aduca LDP-ul la falimenti in aproape un an!
Gogu desigur, nu este corect... de fapt in curand se vor putea vedea bilantul si contul de profit si pierderi, care desi probabil masluite, nu vor putea ascunde gradul de indatorare si rentabilitatea firmei.
aura  | #91716
Ar trebui sa se termine punerea in functii pe criterii politice , sau primarii sa aiba si fotoliu in parlament, primarii sa fie in partide , dar sa nu fie senatori sau deputati, sa se poata ocupa de primarie. CE fel de primar sau presedinte al CJ sunt acei care se duc toata ziua la BUCURESTI in parlament, ce face flutur la Suceava, si ca el sunt multi.IN OCCIDENT PRIMARII SUNT MEMBRII DE PARTID DAR NU AU SI O ALTA FUNTIE POLITICA N PRLAMENT, LA NOI FAC CE VOR; TOATE PARTIDELE INCLUSIV PD-L. OAMENII BUNI TREBUIE SA FIE PUSI SA CONDUCA DOMENII DE ACTIVITATE , NU SE SCHIMBE PARTIDELE DUPA BUNUL LOR PLAC; ASTFEL NU AR MAI FI ATITA NEPOTISM IN ROMANIA. NICI PD-L NU E UN PARTID CORECT, cinstit, SUNT O APA SI UN PAMANT CU TOTII, DE ASTA NU MERGE ROMANIA
inginer  | #91717
Este absolut deranjant modul in care isi desfasoara activitatea unii dintre alesii locali. Ce fac ei pentru comunitate cind sunt in permanenta la Bucuresti, cu probleme de partid? Cind se ocupa de problemele celor care i-au ales? Cred ca sunt rupti de realitate. Cit despre numirile pe criterii politice, de-a dreptul penibil. Ajung in fruntea institutiilor statului, centrale si deconcentrate, SEMIANALFABETI. Stabiliti domnilor criterii de competenta si eliminati numirile pe criterii politice. Ne ducem de ripa! Opriti declinul cit mai este timp, daca mai este!
Adauga comentariu
Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1377 (s) | 22 queries | Mysql time :0.019730 (s)