Eveniment-Social

Despre maratonul, în premieră pentru România, derulat la Spitalul „Sf. Constantin” din Braşov ce implică operaţii pe cord la copii, într-o ediţie specială BZI LIVE alături de medicul – conf. univ. dr. Victor Costache – FOTO, VIDEO

Publicat: 05 mai 2021
Medicul ieşean - conf. univ. dr. Victor Costache a dialogat despre maratonul operaţiilor pe cord la copii, derulat în aceste zile şi în premieră pentru România

Miercuri, 5 mai 2021, la ora 12.00, într-o ediţie TOP EXCLUSIV BZI LIVE, în direct, de la Braşov, medicul ieşean – conf. univ. dr. Victor Costache a dialogat despre maratonul operaţiilor pe cord la copii, derulat în aceste zile şi în premieră pentru România. Despre toate acestea cât şi detalii despre necesitatea dezvoltării şi susţinerii chirurgiei, pe acest segment, alături de reputatul medic -conf. univ. dr. Victor Costache.

La inițiativa conf. univ. dr. Victor Costache, șeful secției de chirurgie cardiovasculară a Spitalului „Sf. Constantin” Brașov, marţi, 4 mai 2021 a început prima misiune umanitară de chirurgie cardiovasculară pediatrică organizată cu sprijinul „Fundaţie Inimii” din Germania și a „Fundaţiei Polisano” găzduită de Spitalul „Sf. Constantin” din Brașov.

De reliefat că, la inițiativa conf. univ. dr. Victor Costache, șeful secției de chirurgie cardiovasculară a Spitalului „Sf. Constantin” Brașov, marţi, 4 mai 2021 a început prima misiune umanitară de chirurgie cardiovasculară pediatrică organizată cu sprijinul „Fundaţie Inimii” din Germania și a „Fundaţiei Polisano” găzduită de Spitalul „Sf. Constantin”. Este cea mai importantă misiune umanitară de acest tip, organizată în România cu un număr de 20 de medici și asistente medicale de renume din München, Stuttgart și Hanovra – Germania.

Pe parcursul acestei săptămâni vor fi operați 15 copii cu boli cardiovasculare și luați în evidentă încă aproximativ 40

Scopul principal al acestui proiect, pe lângă reușita actului medical, este ca echipa medicală de la Spitalul „Sf. Constantin Brașov” să beneficieze de expertiză colegilor din Germania. Pe de altă parte, pentru întărirea proiectului cardiovascular pediatric din Braşov vor fi organizate sesiuni de formare profesională în următoarele domenii: anestezie, cardiologie, nursing, terapie intensivă, circulație extracorporeala, imagistica în chirurgia cardiovasculară pediatrică. Această misiune umanitară coincide cu aniversarea unui an de chirurgie cardiovasculară la Spitalul „Sf. Constantin” din Braşov.

De reamintit că, în România decedează anual aproximativ 1000 de copii cu boli cardiovasculare în lipsa operațiilor, iar expertiza care s-a dezvoltat în spitalul nostru, mai există în țara doar în centrele din Târgu-Mureș, Cluj și București.

Adauga un comentariu