Eveniment-Social

Despre Romani si Romania

Publicat: 15 mai 2014
1

Frumusetea tarii noastre este de multe ori ascunsa ochiului liber si mai putin cunoscuta de catre noi. Romania este nimic altceva decat o perla a turismului, o tara cu locuri magice si deosebit de frumoase. Totodata, Romania se mandreste si cu oameni care sunt mai putin cunoscuti in prezent, dar care au un loc special in istoria noastra si in istoria lumii, datorita lucrurilor pe care le-au realizat de-a lungul vietii lor.
   
Pe aceste idei se bazeaza campania ”Despre Romani si Romania”, demarata de BunaDimineata.ro, cu scopul de a promova valorile turistice, culturale si tehnologice ale Romaniei si de a face cunoscute realizarile romanilor despre care nu se mai vorbeste in prezent.

Campania se desfasoara in perioada 5 mai – 8 iunie, fiind structurata pe mai multe saptamani tematice, dupa cum urmeaza in randurile de mai jos.

Saptamana Tehnologiilor Romanesti aduce in atentia publicului inventiile romanilor care au reusit, intr-un mod sau altul, sa schimbe si sa imbunatateasca lumea in care traim. Printre altele, vom  vorbi despre inventarea rachetei, despre revolutionarea chibritelor, despre pila electrica sau despre iluminarea Bucurestiului cu petrol lampant, prima asemenea realizare din intreaga lume.

Saptamana Naturii in Romania are drept  scop promovarea destinatiilor turistice ale tarii noastre, plina de locuri si regiuni incredibile, dintre care unele nu sunt atat de cunoscute si apreciate pe cat ar merita. Printre altele, vom descrie Delta Dunarii, Canalul Dunare-Marea Neagra, Transfagarasanul, Cascada Bigar din Cheile Nerei sau Lacul Ursu de la Sovata. 

Saptamana Inventatorilor Romani va omagia oamenii geniali ai natiunii noastre, printre care Parintele Ciberneticii, Stefan Obreja, sau omul care a descoperit modul de rafinare al produselor petroliere, Lazar Edeleanu. Nu vor fi uitati nici Traian Vuia, Victor Babes sau Dragomir Hurmuzescu.

Saptamana Premierelor Romanesti este dedicata lucrurilor pe care tara noastra le-a cunoscut inaintea oricarei alte natiuni. Printre acestea, amintim iluminarea electrica a Castelului Peles si a orasului Timisoara, sau performanta Nadiei Comaneci, care a dobandit primul 10 din istoria gimansticii.

Saptamana Unicitatii Romanesti prezinta lucrurile unice pe care tara noastra le are sau le-a avut la un moment dat de-a lungul istoriei. Vom vorbi, printre altele, de Aurel Persu care a inventat primul automobil cu profil aerodinamic, de Casa Poporului sau de albastrul de Voronet.

In perioada 5 mai – 8 iunie, va invitam sa urmariti postarile zinice ale acestei campanii pe BunaDimineata.ro si sa distribuiti mai departe realizarile deosebite ale compatriotilor nostri, precum si locurile pline de frumusete ale Romaniei.

Comentarii
Adauga un comentariu