Destinatii turistice

Destinatii de vacanta pentru fanii „Game of Thrones”. Locuri si semnificatii

Publicat: 17 apr. 2019

Ultimul sezon al productiei HBO de succes "Urzeala Tronurilor/ Game of Thrones" a avut premiera in SUA duminica seara si, daca detaliile despre scenariu au fost tinute secrete, nu se poate spune acelasi lucru despre locurile alese ca decoruri pentru finalul productiei, potrivit Evening Standard.

GAME OF THRONES: SPANIA

Producatorii au ales mai multe zone din aceasta tara pentru filmari. Inca de la debutul serialului, in 2011, uimitoarele coaste iberice si multe dintre orasele Spaniei au servit ca decoruri pentru cele mai intense scene din "GoT". In orasul Sevilla si imprejurimi s-a filmat pentru Dorne, Regatul casei Martell, in timp ce San Juan de Gaztelugatxe a fost fundalul pentru Piatra Dragonului – stapanita de Casa Targaryen. La cativa kilometri la nord de Sevilla se afla Amfiteatrul din Santiponce, ruinele romane de la Italica, respectiv Dragonpit.

GAME OF THRONES: NORDUL IRLANDEI
 

Actorii care joaca in "GoT" sunt niste obisnuiti ai zonei, unde au filmat in regiuni diverse, de la cele intunecate dedicate rugaciunilor catre Vechii Zei ai Padurii (Godswood) la centrul pamanturilor stapanite de Dothraki.

In sezonul final, mare parte din actiune se va petrece in Winterfell, resedinta casei Stark, decoruri construite special in Moneyglass, la nord-vest de Belfast. Aici va avea loc batalia dintre cei din Westeros si Umblatorii Albi (White Walkers).

Nu poate fi omis nici Tollymore Forest Park din County Down, unde membri ai familiei Stark au filmat scenele cu lupii stravechi. Se pare ca aceste decoruri au fost folosite si in cel de-al optulea sezon, in scenele in care Bran, Arya si Sansa isi revad trecutul.

GAME OF THRONES: ISLANDA
 
Ghetarul Svínafellsjökull a aparut de multe ori in "GoT". De altfel, multe filmari in natura au fost realizate in peisajele uimitoare ale Islandei. Printre locurile folosite s-au numarat pestera din Grjótagjá, unde Jon si Ygritte au avut o noapte pasionala, Kirkjufell, imortalizat in scene de lupte cu dragoni in sezonul al saptelea, si plaja cu nisip negru din Reynisfjara.

GAME OF THRONES: CROATIA
 
Cu plaje uimitoare si sate cu case cu acoperisuri in culoarea teracotei, nimeni nu are nicio scuza sa nu viziteze Croatia. In "Game of Thrones", modernul Dubrovnik a fost decorul pentru centrul continentului Westeros, Debarcaderul Regelui (King’s Landing). De la primul sezon, multe filmari in exterior au avut loc aici, mai ales in centrul vechi al Dubrovnikului, pe coasta portului Split si in satul montan Vrsno.

In sezonul al optulea, spectatorii se vor intoarce in Croatia pentru o confruntare epica intre cei vii si cei morti. Va castiga regina Cersei sau regina dragonilor, Danerys Targaryen. Judecand dupa profetia facuta de Dany in al doilea sezon, lucrurile vor deveni foarte sumbre in Croatia.loading...

Adauga un comentariu