Destinatii turistice

Destinatii din Europa trecute cu vederea, dar care merita vizitate

Publicat: 09 iun. 2019

Prezentam mai jos cinci destinatii mai degraba trecute cu vederea de turistii de pe continentul european, dar care totusi merita sa fie vizitate, potrivit unei liste a platformei de rezervari Tramline, citata de independent.co.uk.

Muzeul lui David Hasselhoff, Berlin

Muzeul dedicat actorului american David Hasselhoff, cunoscut pentru serialul "Baywatch", este destinatia cel mai putin apreciata din Europa, potrivit autorilor acestei liste. Desi existenta lui a inceput ca o gluma, ea poate fi justificata de statutul de simbol cultural pe care il are starul in Germania. Hasselhoff a sustinut un concert in oras pe 31 decembrie 1989, la doua luni dupa caderea Zidului Berlinului.

Sanctuarul plutitor al pisicilor, Amsterdam

Sanctuarul plutitor al pisicilor din Amsterdam (Da Poezenboot) reprezinta o constructie pe apa care gazduieste aproximativ 50 de pisici. Atractia turistica este dedicata ingrijirii felinelor fara adapost din oras si pe cele ale caror stapani nu le mai pot intretine.

Mini-Europe, Bruxelles

Mini-Europe este un parc miniatural din orasul belgian Bruxelles. Atractia turistica este situata la poalele unui alt monument celebru, cladirea Atomium, si cuprinde 350 de modele in miniatura (scala 1:25) ale unor cladiri importante din statele membre ale Uniunii Europene.

Galeria de arta subterana, Stockholm

Dintre cele 100 de statii de metrou din capitala Suediei, 90 au fost decorate cu picturi, sculpturi si mozaicuri. Atractiile artistice sunt reunite colectiv sub titulatura de ″galerie de arta subterana″. Ele mai sunt cunoscute si ca "cea mai lunga galerie de arta din lume".

Muzeul alchimistilor si magicienilor, Praga

Capitala Cehiei a fost centrul alchimiei in Evul Mediu, asa ca era de asteptat ca aceasta sa gazduiasca un monument dedicat celor doua categorii. Institutia reprezinta atat o modalitate de documentare cu privire la istoria alchimiei, cat si un spatiu care dispune de un laborator (despre care se zvoneste ca a apartinut alchimistului Edward Kelley) si un local (in care bauturile sunt prezentate ca potiuni).loading...

Adauga un comentariu