Destinatii turistice

Destinatii emblematice pentru pasionatii de fotografie – FOTO

Publicat: 13 ian. 2017
Acestea sunt cele mai recognoscibile locuri din lume, unde orice fotograf isi doreste sa ajunga pentru a capta imaginea perfecta.
Insula Pastelui, Chile
 

Randuri intregi de statui neobisnuite vor rasari sub ochii tai in momentul in care pasiti pe insula. Desi nu se stie prea multe despre originea lor, aceste 887 statui monumentale numite ”moai” atrag nenumarati curiosi in fiecare an. Statuile au fost realizate de primii locuitori ai insulei, dar abia dupa cateva sute de ani au fost descoperite de primii colonisti. Cele mai interesante fotografii pot fi facute de pe dealul Tongariki, de unde, de la inaltime, se pot admira majoritatea statuilor.
Machu Picchu, Peru
 
Desi a fost pierdut timp de 400 de ani in jungla deasa a muntilor Anzi, Machu Pichu a fost redescoperit de exploratorul Hiram Bingh in 1911 si redat lumii moderne. Un secol mai tarziu aceasta zona inca isi pastreaza magia si aminteste de regii incasi si opulenta acestui sit aflat la peste 2.400 de metri peste nivelul marii. Sanctuarul este inconjurat de munti inalti, vai adanci si nori pufosi. Aici vei putea descoperi case, alei si piatete din piatra, dar si sanctuare care inca mai pastreaza din misticismul de alta data. Pasionatii de fotografie pot sa realizeze imagini incredibile de pe terasele inalte ale sitului, acelasi loc de unde Hiram Bingham a realizat primele fotografii din istorie ale acestui loc, scrie tion.ro.
Taj Mahal, India
 
Taj Mahal este cunoscut pentru frumusetea sa, dar si pentru faptul ca este un simbol al dragostei de durata. Arhitectura sa simetrica gandita de arhitectii conducatorilor Mughal, dar si legendele romantice ce inconjoara acest monument atrag mii de turisti in fiecare an. Timp de secole, acest loc a fost cea mai cunoscuta destinatie turistica din lume. Milioane de fotografi au incercat sa imortalizeze acest palat din toate unghiurile, iar probabil cea mai cunoscuta imagine este cea in care silueta Taj Mahal-ului se reflecta in piscina din curtea cladirii. Pentru multi fotografi impatimiti, aceasta imagine este un adevarat rit de trecere.
Templu Ta Prohm, Cambogia
 
Templul Angkor Wat, ascuns in jungla din Cambogia, este cea mai mare structura religioasa din lume. Dar, in apropiere, se afla un alt templu, Ta Prohm, mai mic, dar mult mai interesant. Aici, radacinile arborilor seculari imbraca peretii din piatra ornati cu modele intricate. Atat zidurile cat si aceste radacini depind unele de celelalte. Niciuna nu ar putea sa ramana in picioare altfel. Radacinile se incolacesc in jurul simbolurilor religioase si a usii de la intrare in templu, realizand astfel, una dintre cele mai cunoscute imagini ale acestui monument.
Piramidele din Giza, Egipt
 
Piramidele sunt probabil cel mai iconic monument din lume si putin nu le vor recunoaste atunci cand le vor vedea intr-o fotografie. Totusi, de peste 4.500 de ani aceste monumente au ridicat nenumarate intrebari si au oferit foarte putine raspunsuri. Sa nu mai punem la socoteala si Sfinxul, al carui profil a fost admirat de milioane de turisti si arheologi de-a lungul timpului. Totusi, cu cat stim mai putin despre originea acestor piramide, cu atat suntem mai interesati sa le vizitam sau macar sa le admiram in fotografiile vechi, facute in perioada in care Sfinxul era acoperit de nisip pana la gat. Mormintele de regi si monumentele ce ilustreaza aspiratia umana, aflate sub soarele arzator al Egiptului, sunt unele dintre cele mai fotografiate locuri din lume. Indiferent ca preferi sa imortalizezi hieroglifele fascinante de pe fatadele piramidelor, sau un peisaj iconic cu Sfinxul si varfurile piramidelor in fundal, fotografiile tale vor fi incredibile.
Adauga un comentariu