Destinatii turistice

 Destinatii pentru luna februarie – de la un carnaval european, la o calatorie cu trenul in Africa

Publicat: 05 feb. 2019

Carnavalul de la Nisa, plajele din Andaluzia si o calatorie cu trenul in Africa de Sud sunt cateva dintre ideile de vacanta pentru luna februarie alese de editorii publicatiei britanice The Telegraph.

Andaluzia – pentru vreme calda

Nu sunt prea multe locuri in Europa unde sa fie cald in februarie, dar sudul Spaniei este un pariu decent. Specialistii in turism recomanda explorarea Costa Tropical, in Granada, unde temperaturile medii sunt de aproximativ 20 de grade Celsius. O alta idee o reprezinta orasul Jerez, unde un festival de flamenco debuteaza pe 22 februarie.

Nisa – pentru carnaval

Cel mai animat carnaval francez are loc in perioada 16 februarie – 2 martie. Printre evenimente se numara paradele de carnaval, paradele luminilor si parada florilor, toate acompaniate de muzica si artisti de strada. Anul acesta, carnavalul are ca tema cinematografia franceza.

Elvetia – pentru partii

Ninsorile abundente din ianuarie fac din Elvetia o destinatie de top pentru pasionatii de schi. Este recomandata regiunea Graubunden, cu celebra statiune St. Moritz, dar si localitatile Flims, Arosa si Lenzerheide.

Amsterdam – pentru Rembrandt

Amsterdam este orasul natal al unuia dintre cei mai mari artisti din istorie, Rembrandt van Rijn, iar, din 15 februarie, Rijksmuseum (rijksmuseum.nl) comemoreaza 350 de ani de la moartea acestuia cu o expozitie speciala. Iar casa care i-a apartinut artistului (rembrandthuis.nl) este una dintre cele mai frumoase institutii de profil.

Africa de Sud – pentru o calatorie pe calea ferata

Februarie este una dintre cele mai potrivite luni pentru a vizita Africa de Sud, cu temperaturi medii de 20 de grade Celsius. Este de explorat Cape Town, dupa care se poate face o calatorie cu Trenul Albastru spre Pretoria, prin munti, peste pasuni si zone de desert, cu opriri, printre altele, la celebra mina de diamante din Kimberley.loading...

Adauga un comentariu