International

Detalii despre tragedia din Grecia, oferite de un barbat care se afla in taverna greceasca: ”Au fost clipe de cosmar”

Publicat: 11 iul. 2019
1

Doi cetateni romani, o femeie in varsta de 54 de ani si un baiat de 8 ani, si-au pierdut viata dupa ce acoperisul unui restaurant din Nea Plagia (regiunea Halkidiki ) s-a prabusit ca urmare a fenomenelor meteo extreme (vant foarte puternic, ploaie si grindina) care au afectat miercuri seara nordul Greciei. Cei doi turisti romani aflati in vacanta, in Grecia, si-au pierdut viata dupa ce acoperisul restaurantului in care se aflau s-a prabusit din cauza rafalelor de vant extrem de puternice, fara precedent, dupa cum spun localnicii.

Urgia s-a dezlantuit in Grecia! Sase morti, printre care si doi romani – FOTO/ VIDEO

Un barbat care se afla in taverna greceasca, in momentul in care acoperisul s-a prabusit peste oameni, a povestit scene infioratoare.
Omul spune ca furtuna a distrus tot si ca a incercat sa scoata de sub daramaturi cat de multi raniti a putut, aproximativ zece persoane.
Despre femeia romanca, barbatul a declarat ca, din nefericire, nu a mai putut fi scoasa. A murit pe loc, strivita sub greutatea acoperisului.
"Pe femeie nu am putut sa o scoatem. Copilul era aici, afara, nu mai respira. L-a luat sotia mea, l-a dus la spital, unde a si murit. Femeia si copilul erau straini, sunt multi turisti in aceasta perioada. Nu am mai trait asa ceva. Au ridicat toate chioscurile si le-au adus aici, gramada. Au fost clipe de cosmar. Peste tot sunt copaci smulsi din radacina!", a marturisit in stare de soc barbatul.

Un alt turist roman aflat in Grecia, a declarat ca se afla pe Bratul Kassandra, in statiunea Halkidiki, iar, aseara, la ora 22.00, a avut parte de o adevarata furtuna tropicala.
"Au fost fulgere, s-a intrerupt curentul, imediat un vant extrem de violent si o ploaie impresionanta prin cantitate. Ne-a surprins pe toti, turisti si localnici. Ne-am refugiat pe o terasa a unui restaurant. Intre timp, acoperisul a fost luat de vant, au fost sparte geamurile, s-au daramat stalpii care o sustineau, am intrat in restaurant. Au fost clipe de cosmar. Aproximativ 30 de minute a durat tot. Statiunea este practic alta, nu avem electricitate, peste tot sunt copaci smulsi din radacina", a spus romanul.

Adauga un comentariu