Local

DETALII INCENDIARE! Spovedania femeii care a aruncat in aer UMF Iasi! Vrea cu orice pret ca acuzatii sa intre la puscarie!

Publicat: 11 feb. 2016
1

@ In sala de judecata, Sorina Margineanu parea a fi un procuror de temut, nicidecum un simplu martor @ Judecatorii au nevoie de doua zile pentru a-i asculta povestea @ Nu au reusit sa consemneze tot intr-o singura zi @ A declarat ca stie ca s-au dat spagi pentru platforma de e-learning de la UMF Iasi, pentru ca toata lumea ia spaga in Romania @ „Nu pot sa cred ca chiar toate licitatiile sunt trucate, doamna. Aveti informatii concrete?”, a replicat judecatoarea

In urma cu doua zile, judecatorii de la Tribunalul Suceava au audiat-o pe Sorina Margineanu, fosta nevasta a directorului Departamentului de Comunicatii din cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie Gr. T. Popa din Iasi. Este cel mai important martor din dosar, avand in vedere ca acest caz a pornit de la un server pe care Sorina Margineanu l-a dat procurorilor de la Directia Nationala Anticoruptie (DNA) Iasi in anul 2010. Pe acel server erau mai multe mailuri trimise intre Adrian Ciureanu si reprezentantii firmei Maguay, din perioada in care a fost implementata platforma de e-learning de la UMF Iasi.

Practic, acele mailuri, in cazul in care sunt reale, arata o relatie prea apropiata intre beneficiarul platformei (UMF Iasi) si firma care a castigat licitatia. La audieri, Sorina Margineanu a venit foarte bine pregatita. Intr-un amplu material publicat in editia de ieri, au fost relatate aspecte despre ceea ce s-a intamplat in sala de judecata, si mai ales despre atitudinea presedintelui completului de judecata, Mihaela Bivol. Acum, prezentam cele mai importante aspecte din declaratia martorei. Audierea a inceput la ora 10:00 dimineata si nu s-a finalizat pana la ora 20:00. A mai fost dat un termen de judecata la inceputul lunii martie, pentru a finaliza audierea Sorinei Margineanu.

Este cel mai important martor din dosar

Pe tot parcursul declaratiei, a fost lasata sa citeasca din anumite foi pe care le avea pregatite de acasa, in special acele mailuri compromitatoare, dar si interceptari ale convorbirilor telefonice. In prima faza, a prezentat instantei un email din toamna anului 2015, prin care a incercat sa dovedeasca faptul ca fostul sot o ameninta in continuare. Martora a declarat ca a dat declaratie la DNA dupa ce a divortat de Adrian Ciureanu. In schimb, a tinut sa precizeze in mod nefiresc ca nu ea a facut denuntul. De obicei, martorii nu stiu aspecte suplimentare despre dosar.

„Nu eu am depus denuntul. Sa va uitati acolo, ca este sesizarea din oficiu”, a spus Sorina Margineanu. A povestit ca l-a auzit de mai multe ori pe fostul sau sot vorbind la telefon cu Laurian Gabriel Tanasescu, reprezentantul firmei SC Euro Management SRL, si cu Corvin Pughin, directorul firmei Maguay, in perioada in care s-a organizat licitatia pentru platforma de e-learning de la UMF Iasi. Judecatorul a incercat sa consemneze etapizat declaratia, in sensul ca martora a vorbit despre ceea ce a perceput in mod direct si ceea ce a vazut din emailuri.

„Inainte de platforma, fostul meu sot a incercat sa implementeze un alt soft la UMF Iasi, insa acel proiect a fost respins. Ulterior, l-am auzit vorbind de mai multe ori la telefon cu Pughin si Tanasescu. Nu stiam exact despre ce vorbesc si nici ce vor sa faca impreuna. Am aflat ca este vorba de platforma de e-learning de la UMF Iasi dupa ce am descoperit mailurile”, a declarat Sorina Margineanu. Aceasta a spus ca a asistat la mai multe discutii intre fostul sau sot si diferite persoane implicate in acest dosar, chiar si fostul rector Vasile Astarastoae, insa n-a inteles prea bine atunci ca se incearca fraudarea procedurii de licitatie. „Toate licitatiile din Romania sunt aranjate. Si aceasta licitatie a fost aranjata, pentru un comision de cinci sau zece la suta. Am auzit de la altcineva ca nu se intelegeau de la acest comision”, a declarat Sorina Margineanu. „Nu pot sa cred ca chiar toate licitatiile sunt trucate, doamna. Aveti informatii concrete?”, a replicat judecatoarea. „Nu stiu exact, pentru ca nu am vazut eu”, a completat martora.

„Sunt doar doi specialisti MCM in Romania (Microsoft Certified Master). Maguay avea exclusivitate pentru cei doi”

Atunci cand a venit vorba de mailurile gasite in calculatorul sotului sau, Sorina Margineanu parea foarte incantata de realizarea sa. „Am gasit mailurile dupa ce noi am divortat, pe un server care apartinea firmei. Eu am cesionat firma unei alte persoane, insa aceasta mi-a dat inapoi serverul pe care era aceasta corespondenta. Eu am descoperit mailurile in momentul in care am vrut sa fac curat, sa sterg datele care nu-mi mai trebuiau. In anul 2009, eu am cesionat firma Econgres SRL, iar acel server era folosit de mai multe persoane, pe langa Adrian Ciureanu. Mi-a fost lasat dreptul de utilizare a serverelor, in calitate de persoana fizica, dupa cesionarea firmei. Incetul cu incetul, am descoperit mai multe mailuri intre Microsoft, Pughin, Ciureanu, Astarastoae si Tanasescu, din perioada 2008/2009″, a declarat Sorina Margineanu.

„Prima varianta a platformei provine de la Microsoft, nu a fost construita de Maguay. Am vazut asta dintr-un mail care era trimis de Pughin catre Ciureanu. Din mailuri mi-am mai dat seama ca Tanasescu era consultant atat pentru UMF Iasi, cat si pentru Maguay. Am gasit si caietul de sarcini in mailuri. De exemplu, intr-un mail din octombrie 2009, de la Pughin catre Ciureanu, spune ca doreste sa faca niste modificari, prin care, in caietul de sarcini sa fie trecut ca trebuie sa fie in proiect doi specialisti de la Microsoft Romania. Daca o firma ii inchiriaza pe cei doi, nicio alta firma nu va mai putea participa la licitatie. Sunt doar doi specialisti MCM in Romania (Microsoft Certified Master). Maguay avea exclusivitate pentru cei doi si consider ca aceasta conditie din caietul de sarcini impiedica alte firme sa parcipe la licitatie. Nu mi-a spus niciodata Ciureanu ca va lua spaga, dar se stie ca la astfel de licitatii se ia zece la suta. De la Elena Udrea incoace, se vede ce se intampla. M-am uitat la televizor” a declarat Sorina Margineanu.

Comentarii
  • Stimati judecatori si procurori reveniti cu picioarele pe pamant ca de la inaltimea scaunului pe care vremelnic il ocupati nu vedeti realitatea….sunteti rupti de societate si de nevoile ei….judecati doar din instinct si nu cu nepartinire….mai mergeti si pe la ,,biserica” s a va spovediti ca mult rau ati facut oamenilor nevoiasi si ati favorizat furturile colosale ,coruptia si minciuna.

    • Indiferent de motiv,doamna ,contribuie la „curatenia „unui sistem ,atat de compromis,incat pe judecatori ar trebui sa nu i mai uimeasca!!Intelectuali in care societatea a investit multi bani ,multa incredere,si au patat reputatia conspirand pentru jefuirea Statului!!Se tot plang de lipsa medicamentelor,a tehnicii,de ultima generatie,de salariile mici!Lumea ii compatimeste ,,ii aplauda!!Realitatea este cu totul alta!!Observa cu ce masini „rablagite „se deplaseaza,in ce „cocioabe „vietuesc,in ce haine de „mana doua „se imbraca,nuse duc in concediu .Se „lupta cu „saracia”Nu s adeptul unor salarii,aunor beneficii meritate ,muncite!Daca este medic -este desupra celorlalti semeni,desupra legilor,desupra bunului simt??

    • Indiferent de motiv,doamna ,contribuie la „curatenia „unui sistem ,atat de compromis,incat pe judecatori ar trebui sa nu i mai uimeasca!!Intelectuali in care societatea a investit multi bani ,multa incredere,si au patat reputatia conspirand pentru jefuirea Statului!!Se tot plang de lipsa medicamentelor,a tehnicii,de ultima generatie,de salariile mici!Lumea ii compatimeste ,,ii aplauda!!Realitatea este cu totul alta!!Observa cu ce masini „rablagite „se deplaseaza,in ce „cocioabe „vietuesc,in ce haine de „mana doua „se imbraca,nuse duc in concediu .Se „lupta cu „saracia”Nu s adeptul unor salarii,aunor beneficii meritate ,muncite!Daca este medic -este desupra celorlalti semeni,desupra legilor,desupra bunului simt??

Adauga un comentariu