Titlurile zilei

Detalii incredibile despre toaletele inteligente cumpărate la preț de apartament din Iași! Cele 5 wc-uri cumpărate cu 140.000 de euro nu pot fi folosite – FOTO

Publicat: 09 oct. 2021
Toaleta inteligentă situată în Parcul Expoziției, municipiul Iași
Toaletele inteligente cumpărate de Primăria Iași pe zeci de mii de euro s-au defectat, autoritatea locală fiind nevoită să remedieze problemele din ce în ce mai des

Primăria Iași a cumpărat cu aproape 140 de mii de euro mai multe toalete inteligente, amplasate în cele mai circulate zone din municipiu. La 4 ani de la achiziție, acestea funcționează din când în când. Toaletele cumpărate la preț de apartament au fost fie relocate, fie scoase din uz pentru o vreme

„Garsonierele” de 30 de mii de euro bucata din cele mai circulate zone ale Iașului continuă să fie o piatră de moară pentru autoritățile locale. Cele 5 toalete inteligente cumpărate în urmă cu circa 4 ani de Primăria Iași funcționează doar când vor, în ciuda faptului că pe fiecare s-au plătit sume uriașe. Cele 5 toalete care au costat 140.000 de euro sunt instalate în zone precum Podu Roș, Nicolina, Parcul Expoziției, Alexandru cel Bun sau Tătărași. Problemele cu aceste toalete inteligente au apărut încă de la bun început, când ieșenii au semnalat faptul că acestea se stricau destul de des.

Toaleta inteligentă din Parcul Expoziției era defectă

Ieri, 9 octombrie 2021, toaleta inteligentă din Parcul Expoziției era defectă. Acestea funcționează cu două monede de 50 de bani. Însă, cine dorea să o folosească, nu avea nicio șansă de reușită, aceasta fiind scoasă din uz. Fiecare toaletă este prevăzută cu sistem electronic automat pentru deschiderea și închiderea ușii în caz de urgență, sistem de siguranță SOS cu buton care se acționează la deschiderea ușii chiar și în absența energiei electrice. O toaletă este prevăzută și cu sistem automat pentru spălare și dezinfectare după fiecare utilizare a podelei de aluminiu, podea cu profil special de drenare, sistem de aerisire și odorizare după fiecare utilizare.

Cele 5 toatele achiziționate cu zeci de mii de euro au funcționat pe perioade scurte

Reprezentanții Primăriei Iași au arătat că acestea sunt funcționale și că în caz de defecțiune se asigură mentenanța lor. Din cele 5 toalete, nici cea din zona Tătărași – Esplanada Oancea nu putea fi folosită, racordul la apă fiind defect.

„Toaleta din parcul din Podu Roș a fost relocată la parcul șahiștilor din aceeași zonă. Cea de la Esplanada Oancea din Tătărași are o problemă la racordul de apă, fiind vorba de instalația exterioară. În rest, celelalte din Alexandru cel Bun, din Parcul Expoziției și Nicolina sunt funcționale”, au transmis cei de la Primăria Iași.

De la achiziția acestora și până în prezent, toaletele cumpărate pe zeci de mii de euro au funcționat din când în când, spre nemulțumirea ieșenilor din zonele respective.

Firma din București a încasat 140.000 de euro pentru cele 5 toalete inteligente

Contractul de furnizare a toaletelor a fost semnat cu firma Comex Rom SRL din București pentru 644.065 lei (140.000 euro), sumă fără TVA. După achiziția acestora, toaletele inteligente, dotate cu senzori de mișcare sau spălare automată, au zăcut închise cu lunile. Aceste toalete au fost ținute închise atât din cauza lipsei racordului electric, cât și pentru că nu era stabilit vreun cost pentru fiecare utilizare. Firma Comex Rom SRL din București a fost înființată la data de 10 decembrie 1992. Firma are ca obiect principal de activitate colectarea deșeurilor nepericuloase. În anul 2020, firma respectivă a raportat o cifră de afaceri de 13 milioane lei, cu un profit de 3,8 milioane de lei la 34 de angajați.
Firma Comex Rom a avut contracte și cu Primăria Capitalei. Compania Comex Rom SRL are sediul într-un apartament de pe strada Buzești din București, iar acționari sunt Andrei Popovici și Viorica Popovici.
Comentarii
  • Mergeti pe trotuar unde PMI a schimbat becurile cu unele LED, nu se vede nimic pe strada la ora cand se aprind iar unele becuri deja s-au ars.

    Stalpii de pe Splai au fost montati tot de Chirica, unii sunt strambi, vopseaua s-a cojit si clopotul de sticla este plin de apa, cine plateste daca pica in capul unui student?

    Stalpii de iluminat din Parcul Regina Maria au fost schimbati de 2 ori, pavelele din jurul steagului se misca, nu au fost prinse bine si deja sunt gropi care se umplu de apa la fiecare ploaie

  • Se auzea la un moment dat prin primarie ca primarul Mihai Chirica si-a pus capac 10% din valoarea achizitiei. Asa a facut si cu acele cosuri de gunoi „inteligente” (costau cca. 6000 Euro bucata). Gheorghe Nichita avea 10% capac din cam toate achizitiile publice, licitatii, dar se pare ca si juniorul sau, nea Chirica a invatat lectia pe de rost de la mentorul dumnealui.

Adauga un comentariu