National

Detalii incredibile ies la iveală din ancheta procurorilor asupra vaccinării fictive! Peste jumătate din persoanele care figurează vaccinate nu ar fi primit doza de vaccin, la Centrul din Petea

Publicat: 25 nov. 2021
imagine cu doze de vaccin aranjate
Peste 70.000 de români s-au vaccinat în ultimele 24 de ore, a anunțat, vineri, CNCAV

Procurorii DNA au dispus reţinerea unei asistente medicale şi a altor două persoane care lucrau la Centrul de vaccinare din Petea. Conform anchetei care se află în plină desfăşurare se pare că peste jumătate din persoanele care apar ca fiind vaccinate au făcut acest lucru în mod fictiv. Așadar, suspiciunea este că oamenii nu au primit în realitate vaccinul.

Conform procurorilor, asistenta medicală a fost reţinută pentru 24 de ore pentru complicitate la luare de mită, complicitate de fals intelectual și complicitate de fals informatic.

Procurorii DNA consideră că peste jumătate din persoanele vaccinate nu au primit în ralitate doza de vaccin la Centrul din Petea

Conform datelor existente până la această oră, o asistentă medicală de la Centrul din Petea a fost reţinută pentru 24 de ore pentru mai multe infracţiuni. Procurorii DNA sunt de părere că peste jumătate dintre persoanele care s-au dus la centru pentru a se vaccina nu au făcut, în realitate, nicio doză de vaccin împotriva COVID-19.

Așadar, pe lângă asistenta din cadrul Direcției de Sănătate Publică din Satu mare, care a fost acuzată de complicitate la luare de mită, complicitate de fals intelectual și complicitate de fals informatic, toate în formă continuă, au mai fost reţinuţi pentru 24 de ore şi incă două persoane care nu au o calitate specială dar se confruntă cu aceleași capete de acuzare.

Conform procurorilor, cei trei suspecți figurează între persoanele care ar fi intermediat legătura dintre asistentele medicale și registratorii din centrul de vaccinare Petea implicați în eliberarea certificatelor false de vaccinare și cei interesați de obținerea acestora.

„Concret, cei trei ar fi procedat la identificarea unor persoane care doreau să obțină adeverințe de vaccinare fără a le fi administrată doza de vaccin, cerând și primind în schimb sume de bani (250 -300 euro). Banii le erau transmiși asistenților medicali din cadrul Centrului de vaccinare Petea implicați în activitățile infracționale descrise în comunicatul anterior, iar o parte li se drept recompensă pentru prestate”, se arată în comunicat.

Mii de persoane s-au vaccinat fictiv la Centrul Petea, susţine DNA

DNA arată că din probele administrate a reieșit că, în perioada 8 septembrie-2 noiembrie 2021, supusă analizei până în acest moment, la Centrul de vaccinare Petea figurează în Registrul Electronic Național de Vaccinare (RENV) un număr de 5.495 de persoane ca fiind vaccinate.

Din analiza datelor au rezultat suspiciuni că peste 3.500 de persoane fie nu ar fi fost fizic în centrul de vaccinare, ori au fost, dar nu ar fi primit efectiv doza de vaccin. În acest caz se desfășoară acte de urmărire penală și față de alte persoane.

Percheziţii mari în două județe făcute de procurorii români

Așadar, în dimineaţa zilei de 16 noiembrie 2021 s-au pus în aplicare mai multe mandate de percheziţii domiciliare la 13 locații care sunt situate pe raza judeţelor Bihor și Satu Mare. Sunt mai mulţi funcţionari suspecţi că ar fi vaccinat fals împotriva COVID-19. Acuzaţiile întocmite de procurori sunt grave, vorbim despre infracțiuni de corupție și fals.

Între timp, Lucian Bode declara faptul că a început lupta împotriva persoanelor care vaccinează în mod fals populația:

”Îi avertizez că vor ajunge la pușcărie… Este inadmisibil să-ți bagi joc de cei din jurul tău. Apetitul va scădea după ce vor fi primele condamnări”, a precizat acum câteva luni ministrul Bode.

 

Adauga un comentariu