Secretele istoriei

Detalii inedite din viata privata a lui Ion Gheorghe Maurer

Publicat: 11 ian. 2015
3

Ion Gheorghe Maurer (n. 23 septembrie 1902, Bucuresti – d. 8 februarie 2000, Bucuresti) a fost prim-ministru al Romaniei in perioada 1961-1974 si presedinte al Prezidiului Marii Adunari Nationale a Republicii Populare Romine in perioada 11 ianuarie 1958 – 21 martie 1961.

Tatal sau a fost alsacian, profesor de limba franceza in Bucuresti, mama frantuzoaica. Prenumele lui era de fapt Jean. Ion Gheorghe Maurer a studiat stiintele juridice si a activat ca avocat, calitate in care i-a reprezentat in instantele juridice pe ilegalistii comunisti romani. Pe la sfarsitul anilor ’20 era asistent de procuror la Tribunalul din Sighisoara, cind era Prim-Presedinte dl. Dumitrescu. A incercat sa intre in Baroul de Tarnava Mare, dar n-a reusit. Atunci a intrat in Baroul Avocatilor de Bucuresti.

Vezi si Inceputurilor celui care avea sa devina dictatorul Nicolae Ceausescu

Prima sotie s-a numit Lucretia. Ea era mai in varsta decat el si avea un fiu din prima ei casatorie, Alexandru Nicolescu, care a devenit ofiter.

Vezi si Iata cate casnicii a avut Carol Lambrino

S-a recasatorit in 1949 cu Elena (Lili) Stanescu, cu care a avut un baiat, Jean Maurer, care traieste la München.

Sotia a murit cu un an inainte de moartea lui, dar — temandu-se de producerea unui atac de inima — fiul sau a tinut acest fapt in secret, deci Maurer a murit cu credinta ca sotia sa inca mai traieste si ca este tratata intr-un spital.

Adauga un comentariu