Mozaic muzical

Detalii nestiute despre fiul Oanei Sirbu

Publicat: 13 mart. 2019
3

Oana Sirbu a dat cateva detalii despre viata si pasiunile fiului ei, Alexandru, in varsta de 10 ani. Aceasta a spus si de ce va renunta la masina de dragul lui.

Sunt rare ocaziile cand Oana Sirbu povesteste lucruri legate de familia ei, dar uneori face si exceptii. Cantareata a vorbit intr-un interviu acordat ziarului Libertatea despre relatia cu fiul sau, dar si despre activitatile scolare si aptitudinile muzicale ale lui Alexandru, care acum este in clasa a III-a.

Oana Sirbu este o mama fericita si mandra de copilul ei, despre care vorbeste cu intotdeauna cu zambetul pe buze. De dragul lui, aceasta este dispusa sa renunte chiar la masina si sa mearga cu mijloacele de transport in comun, daca asta il bucura pe cel mic: „Ii place sa mearga cu autobuzul prin tot orasul. L-a plimbat pana acum un an, doi, peste tot, bunicul lui, adica tatal meu. Stie toate legaturile, are simt de orientare. Ii plac foarte mult trenurile. Recent, l-am luat cu mine la festivalul de la Dorohoi, unde am facut parte din juriu, si cu toate ca am avut bilet la cuseta, a stat cu ochii atintiti pe geam. Eu nu merg cu mijloacele STB, dar voi incepe. E atat de aglomerat Bucurestiul, incat cred ca e funny sa lasi stereotipiile astea si sa imbratisezi si o viata mai obisnuita. Sa fii un om normal, din cand in cand. Eu nu ma dau jos din masina proprie, dar la invitatia baietelului, o sa-l insotesc, in scurt timp, cu metroul si cu autobuzele”, a povestit Oana Sirbu pentru sursa citata.

Artista a vorbit si despre programul de scoala a lui Alexandru, marturisind ca matematica nu este punctul ei forte, motiv pentru care ea il ajuta doar la muzica, romana, engleza: „Il ajut mai mult la materiile umaniste. Fac cu el la limba romana. E foarte dificil, materia avanseaza rapid si daca nu invata in fiecare zi ce se preda la scoala, se aglomereaza. Trebuie sa-i verificam, sa le fim alaturi. Nu ne putem baza doar pe scoala. El nu e la after school, dar ramane cateva ore dupa la scoala, unde-si face temele. Eu il verific acasa la engleza, la gramatica. Facem si la muzica. La matematica nu ma pricep, dar are pe cineva care-l ajuta”.

Cu o mama cantareata era de asteptat ca baiatul sa urmeze si cursuri de muzica, dar Oana Sirbu crede ca, desi are ureche muzicala, nu crede ca se va indrepta catre o cariera in acest domeniu: „El face pian si muzica extrascolar, in mod profesionist, la Liceul George Enescu. Are ureche muzicala, aptitudini. De aceea l-am dat la pian, il chinuiesc putin cu studiul zilnic, dar nu cred ca va face meseria asta. E la alegerea lui sa faca tot ce-i va placea”, a mai adaugat artista.

Adauga un comentariu