Secretele istoriei

Detalii nestiute despre Printul Charles! Bunica lui a fost cea care l-a crescut ca o mama

Publicat: 21 ian. 2018
3

O autoare de lucrari istorice despre Familia Regala britanica a dezvaluit detalii mai putin stiute de public despre copilaria Printului Charles. Se pare ca acesta a fost crescut si educat mai mult de catre bunica lui, Regina Mama, in timp ce actuala regina Elisabeta a II-a era ocupata cu responsabilitatile regale.

Maiestatea Sa a fost destul de absenta din viata fiului sau, Printul Charles, asa cum si urma sa fie, de multe ori, din viata fiilor sai, William si Harry, dupa cum s-a spus ani la rand. Potrivit express.co.uk, Charles a avut o relatie speciala cu bunica lui, Regina Mama fiind cea care statea cel mai mult cu el atunci cand era mic. Tot ea a fost cea care i-a insuflat pasiunea pentru arta si muzica.

„In primii ani de domnie ai fiicei sale, Regina Mama a umplut golul lasat de parintii Printului Charles si ai Printesei Anne, in timp ce Elisabeta muncea din greu, fiind impresurata de responsabilitatile regale. Charles a avut cea mai stransa relatie cu bunica lui, care adora copiii si era foarte bucuroasa cand avea grija de ei. Cand parintii sai erau plecati, Charles o vizita deseori pe Regina Mama la Loja Regala din Windsor Great Park. Ea il imbratisa mereu si i-a incurajat firea gentila si plina de bunatate si l-a initiat in lumea muzicii si a artei”, spune istoricul Gill Knappett.

Elisabeta i-a nascut pe Charles si pe Anne pe cand era inca printesa, la varsta de 25 de ani. a fost incoronata ca regina abia in 1953. Peste zece ani, ea si Philip au mai avut doi copii: Andrew, actualul Duce de York, si Edward, contele de Wessex. Elisabeta a fost mult timp criticata pentru ca se indeparta de copiii ei cand aveau cea mai mare nevoie de ea, ca mama. A fost uneori comparata si pusa la polul opus al Printesei Diana, care era extrem de atasata de William si Harry si, chiar daca erau mici, ii lua de fiecare data cu ea in calatoriile de interes regal. I-a luat odata intr-o calatorie de noua luni in Noua Zeelanda, unde a fost nevoita sa mearga impreuna cu Charles.

Moartea Reginei Mama a fost o pierdere uriasa pentru Charles. Bunica lui s-a stins din viata pe 30 martie 2002, la impresionanta varsta de 101 ani. Din pacate, Charles nu a putut fi la capataiul ei atunci cand a murit. Era plecat intr-o excursie la schi, dar a spus mereu ca a regretat amarnic ca nu a putut fi prezent la inmormantarea ei. Charles a invatat tot ce stie de la Regina Mama, dar, unii ar spune ca nu a deprins si grija paterna, ci mai degraba a mostenit firea distanta de la mama sa, Regina Elisabeta a II-a.
Adauga un comentariu