Local

Detalii privind anchetele epidemiologice de la Spitalul Municipal Paşcani şi Centrul Sfântul Andrei din Iași

Publicat: 29 apr. 2020

Direcția de Sănătate Publică transmite detalii privind anchetele epidemiologice de la Spitalul Municipal Pașcani și Centrul Sfântul Andrei din Iași.

„Cu privire la ancheta epidemiologică demarată la centrul rezidenţial din municipiul Iaşi pe data de 28 aprilie 2020, vă aducem la cunostinţă până la acest moment, că din cele 133 de recoltări s-au finalizat 80 de testări ale personalului şi beneficiarilor din acest centru, restul fiind în lucru. Rezultatele de laborator au evidenţiat faptul că 4 persoane au fost depistate pozitiv cu noul coronavirus. Este vorba despre o angajată de la bucataria centrului şi 3 mici beneficiari ai serviciilor sociale.

Vă reamintim că pe data de 27 aprilie 2020 s-a prezentat la Spitalul Clinic pentru Copii “Sfanta Maria” din Iaşi, pentru sedinţa de dializă, un copil în varstă de 9 ani, beneficiar al serviciului social rezidenţial pentru copii cu handicap sever.

Conform metodologiei de supraveghere a COVID-19 pentru pacienţii asimptomatici cu imunosupresie, copilul a fost testat şi rezultatul de laborator a evidenţiat că este confirmat pozitiv cu noul coronavirus. Pentru pacientul în varstă de 9 ani, depistat pozitiv cu noul coronavirus, s-a dispus crearea unui circuit separat şi o programare separată pentru realizarea tratamentului în cadrul Spitalului Clinic pentru Copii “Sfanta Maria”. Ancheta este în curs de desfăşurare.

În urma testărilor efectuate şi a identificării contacţilor direcţi, ancheta epidemiologică desfăşurată la Spitalul Municipal Paşcani, a stabilit că în perioada 10.04 – 28.04.2020, au fost depistate cu noul coronavirus 37 de persoane, personal sanitar şi pacienţi, după cum urmează:

  • 6 cadre medicale la Compartimentul Primiri Urgenţe
  • 9 cadre medicale la Secţia de Îngrijiri Paliative
  • 2 cadre medicale la Secţia de Infecţioase
  • 4 cadre medicale la Sectia de Chirurgie
  • 4 angajaţi la Serviciul Adminitrativ
  • 12 bolnavi la Secţia de Îngrijiri Paliative (încă o persoană confirmată în această saptămână)

Prin urmare, în privinţa personalui medical, testările au evidenţiat prezenţa noului coronavirus la 4 medici, 8 asistenţi medicali, 8 infirmieri şi un brancardier.

În total, în perioada 10.04 – 28.04.2020, au fost efectuate 197 de recoltări de la pacienţi şi persoane angajate în cadrul Spitalului Municipal Paşcani. Ancheta este în curs de desfăşurare.”, potrivit DSP Iași.

Adauga un comentariu