Titlurile zilei

Detalii șocante! Un tânăr, angajat la Leroy Merlin și șef de grupă la FEAA, s-a spânzurat în pădure la Voinești. Nu a lăsat bilet de adio, însă evenimentele din ultimele zile ar putea explica totul

Publicat: 12 apr. 2021
Iulian Nechifor și mașinile de teren care au fost folosite în căutarea lui
Iulian Nechifor și zona în care a fost găsit spânzurat

Un tânăr s-a spânzurat în pădurea de la Voinești. Angajat la Leroy Merlin și șef de grupă la FEAA, Iulian Nechifor a trecut, se pare, printr-o perioadă mai dificilă. Surse din cadrul anchetei au precizat că acesta a avut ceva probleme la serviciu, iar zilele trecute și-a avariat mașina. Ieri, zeci de persoane s-au adunat în Voinești pentru a-l căuta pe Iulian, iar puțin după ora 8:30 tânărul a fost găsit mort

Tragedie la Iași. Un tânăr a fost găsit spânzurat în pădurea de la Voinești. Iulian Nechifor era angajat al Leroy Merlin și unul dintre cei mai buni studenți de la FEAA. Ieri, puțin după ora 8:30, acesta a fost găsit spânzurat. Zeci de persoane au plecat în căutarea lui, după ce de joi acesta a dispărut. Povestea începe joi, când Iulian i-a spus mamei sale că ar vrea să meargă până în pădure să se liniștească. Acesta s-a dus spre pădurea din Voinești și nu s-a mai întors. Timpul a trecut, iar mama acestuia a început să-și facă griji.

După mai multe ore, dispariția lui Iulian a fost semnalată. Alarma s-a dat rapid, iar poza tânărului a împânzit rețelele de socializare. Până și polițiștii au cerut sprijinul cetățenilor pentru ca Iulian să fie găsit. S-au făcut mai multe verificări și căutări vineri și sâmbătă, însă fără niciun rezultat. Ieri, la baza pădurii din Voinești s-au adunat mai mulți colegi de facultate de-ai tânărului, jandarmi, polițiști, medici și mai mulți pasionați de mașini de teren.

Tânărul a fost găsit spânzurat în pădurea de la Voinești

Căutările au început de dimineață, iar la scurt timp Iulian avea să fie găsit spânzurat de un copac.

„Polițiștii au deschis în acest caz un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de ucidere din culpă, iar verificările continuă pentru stabilirea întregii situații. S-a dispus efectuarea necropsiei pentru stabilirea cauzei decesului”, au precizat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași.

Reporterii „BZI” au discutat cu surse din cadrul anchetei și au aflat că Iulian Nechifor trecea printr-o perioadă mai dificilă. Recent, a făcut câteva greșeli la locul de muncă, greșeli care nu erau atât de grave. Câteva calcule ar fi fost încurcate, însă problemele puteau fi rezolvate. Tot în urmă cu câteva zile, Iulian își lovise mașina, un Renault Laguna. Și asta l-ar fi supărat.

„Au fost mai multe probleme, cumulate. Nu putem vorbi doar despre una. Toate se puteau rezolva, dar din păcate a recurs la un asemenea gest. Am înțeles că mama lui este bolnavă, iar problemele pe care le-a avut în ultimele zile l-au măcinat. Păcat de el și de tinerețea lui. Era un om tare bun și un coleg așa cum și-ar dori oricine”, a spus un apropiat de-al tânărului.

Trupul lui Iulian Nechifor a fost transportat la Institutul de Medicină Legală (IML) Iași

Ieri, trupul neînsuflețit al tânărului a fost preluat și transportat la Institutul de Medicină Legală (IML) Iași. După ce medicii îi vor face necropsia, vor fi stabilite cauzele decesului. Surse din cadrul anchetei au precizat că pe trupul tânărului nu au fost găsite semne de violență, iar până în acest moment o posibilă agresiune nu este luată în calcul. Chiar dacă sinuciderea e considerată unul dintre păcatele capitale din punct de vedere teologic, există multe cazuri la Iași.

Se înregistrează o incidență crescută a suicidului, a problemelor datorate consumului de alcool și a anxioliticelor și antidepresivelor, precum și a violenței domestice. Femeile sunt de două ori mai predispuse la depresie decât bărbații, iar una din șapte persoane are un risc crescut pentru această afecțiune. Principalele motive ale depresiei sunt așteptările nerealiste de la viață și familie, autoanaliza excesivă asupra vieții personale și presiunea socială de a fi împreună cu rudele și prietenii.

Câteva măsuri la îndemâna oricui pot salva viața unui om ajuns în pragul disperării

Medicii ieșeni trag un semnal de alarmă.

Tentativele de sinucidere din această perioadă sunt caracterizate prin gravitate extremă și utilizarea toxicelor folosite în gospodărie, adesea insecticid sau substanțe de curățat corozive și caustice sau plăgi autoprovocate și au loc pe fondul condițiilor socio-economice precare și a conflictelor casnice. Recomandăm o atenție sporită din partea familiei pentru cei care trec printr-o perioadă dificilă și apelarea de urgență la psiholog sau psihiatru pentru a preveni actele extreme. În cazurile de intoxicație, primele măsuri de eliminare a toxicelor constau în provocarea vărsăturii și prezentarea de urgență la spital, dar avertizăm asupra riscurilor provocării emezei atunci când nu știm tipul de toxic, pentru că leziunile se pot agrava. De exemplu, în cazul substanțelor corozive și a administrării de «antidoturi» precum laptele sau albușul de ou, fără indicație medicală, ele pot crește absorbția toxicelor, ducând la forme severe de intoxicații”, au precizat medicii ieșeni.





Comentarii
  • Mai copii indiferent ce probleme apar ele se rezolva …sa renunti la viata pentru o suma de bani sau pentru ca te a parasit iubitul sau iubita inseamna sa fugi de realitate ,viata e frumoasa si sint si momente grele dar asta face ca cele bune sa le traiesti apoi mai intens!

  • Buna ziua, din păcate sunt foarte multe victime – tineri, copii și chiar adulți – care recurg la un asemenea gest din lipsa unei încadrări psihologice, psihosociale, socio-educationale în societatea actuala și nu doar în Romania cât și în foarte multe tari. Este o problema globală care ar trebui regândită la nivelul întregii societăți deoarece avem toți responsabilitatea ca persoanele aflate în dificultate sa găsească sprijin adecvat problemelor cu care la un moment dat s ar putea confrunta în viață. Pe de alta parte, atât lipsa unor structuri specializate în ajutorul acestor persoane cât și lipsa unor programe de întrajutorare a tinerilor și a studenților au ca consecință acest gen de evenimente. De asemenea anumite programe bazate pe ajutor financiar dublat de alte sisteme de rambursare tip credit de studii etc așa cum exista în alte state ar putea evita un asemenea gest ca al acestui tânăr care în acele momente nu a constientizat alta soluție decât sinuciderea ca mijloc de a pune capăt unei suferințe psihice pe moment fără a constientiza și faptul ca aceasta soluție este definitiva. Persoanele care recurg la sinucidere se gândesc la o ”adormire” a suferinței psihice pe moment fără sa conștientizeze consecințele ulterioare. Așadar avem toți responsabilitatea ca tinerii și copii noștri sa beneficieze de ajutor specializat. Eu voi încerca prin prisma experienței mele profesionale sa instaurez în România un anumit gem de programe care sa reducă pe cât posibil numărul persoanelor care au o suferință pe plan psihologic, psihojuridic, psihosocial sau psiho-educational. Condoleante ! Iordache Evelyne Melania, Jurist internațional

  • adevaru e k avea si un pic fata de fraer.. 😉 e f greu pt astia sa reziste in vremurile astea cand e care pe care.. 😉 pacat de el da nu e loc pt gaini firave in era jmekeriei.. 😉 dumnezeu sal odihneasca..

  • Răspuns adresat tuturor persoanelor care jignesc. Jignirea se naște din inferioritate, răutate și lipsa de inteligenta și umanitate. Pe de alta parte, JIGNIREA sub orice forma constituie o infracțiune conform legislației naționale. Rog ca orice persoana care se considera demna de apelativul „OM” sa se abțină de la acest gen de comentarii din respect pentru acest tânăr și familia dumnealui. Jignirea aduce suferință psihică Victimei. Așadar, v aș ruga sa va abțineți, dacă se poate, de la acest gen de comentariu defăimător și care da dovada de mizerie umană crasa. Va mulțumesc.

  • Nu pricep. Șăf de echipă la Leroy. Ștudinte-n drept, publicist, mă rog FEAA. Când naiba ai timp și de școală, și de sesiuni, și de depozitele Leroy. Și de protecția mierlelor și a leilor de mare. Zice la gazetă că ”a greșit niște calcule”. Stăi oleacă, nene ziaristule. Ce… calcule ? Că, dacă erau niște ”calcule” greșite, depinde de mărimea prejudiciului. De pagubă. Cât de mare ? Cine plătește ? A te spânzura nu-i o glumă, o singură dată faci chestia asta. Deci, mai săpați, întrucât treaba nu-i credibilă.

  • fix la asta mam gandit si eu.. 😉 e ciudata treaba un om la varsta lui cu toata viata inainte e greu sa isi ia viata chiar asa.. 😉 probabil la-u amenintat niste interlopi daca sa bagat in datorii ceva.. 😉 trist oricum.. cine stie ce avea pe cap

  • nu are ce sa mai ierte si de ce sa ierte??? aici e o problema mare a unora si apopilor care vor sa castige. nu scrie nicaieri ca mortii mananca si ca pot fi iertati dupe ce au murit. dar nnnna

  • nu are ce sa mai ierte si de ce sa ierte??? aici e o problema mare a unora si apopilor care vor sa castige. nu scrie nicaieri ca mortii mananca si ca pot fi iertati dupe ce au murit. dar nnnna

  • Îți vezi copilul că se duce în pădure când știi că el este supărat și tu nu te gândești ce ar putea căuta acolo?! Mașina și-a avariat-o în ziua plecării. Multe semne de întrebare pentru acest caz..

Adauga un comentariu