International

Detectivii lui Strauss-Kahn, pe urmele femeii care il acuza de tentativa de viol

Publicat: 21 mai 2011
1

Avocatii fostului sef al FMI, Dominique Strauss-Kahn, au angajat detectivi particulari pentru a afla cat mai multe informatii despre manajera care il acuza pe acesta de tentativa de viol si agresiunse sexuala.

Aparatorii lui Strauss Kahn ar fi apelat la firma de detectivi Guidepost Solutions, renumita in acest domeniu, noteaza Le Figaro. Firma nu a dat insa niciun fel de detaliu in legatura cu acest subiect.

„Avocatul lui Strauss-Kahn va vrea sa stie tot despre victima si clientul sau”, a declarat avocatul Kim Townsend, specializat in dosare penale.

„Avand in vedere strategia adoptata, el va incerca sa discrediteze victima si va verifica astfel trecutul ei, pana in copilarie. In ceea ce-l priveste pe clientul sau, el va trebui sa verifice absolut tot, pentru a putea raspunde oricarui atac din partea procurorului”, a mai explicat Townsend.

O armata de detectivi a fost trimisa deja in Bronx, unde locuieste victima si la Harlem, unde lucreaza apropiati de ai ei. Investigatia este una la scara mare, care se va extinde pe mai mult continente, din Guineea, de unde femeia este originara, pana la Paris si Washington.

La randul sau, detectivul Wayne Kellerman a explicat cum se desfasoara ancheta.

„Pentru inceput, numarul de securitate sociala al tinerei le va oferi acces la numeroase baze de date. Vor sti unde si cu cine a locuit aceasta de la sosirea ei in Statele Unite, daca a avut probleme cu justitia, daca actele sale sunt in regula, daca a comis infractiuni, spune acesta.

De asemenea se va verifica de ce aceasta locuieste intr-o cladire rezervata persoanelor seropozitive.

Un alt expert a explicat ca se va verifica inclusiv ce fel de relatii a mai avut femeia cu alti barbati.

Obiectivul este de a stabili moralitatea acestei musulmane in varsta de 32 de ani, care isi creste singura fiica de 15 ani intr-un cartier din Bronx, lucrand la hotelul Sofitel din Manhattan.

Adauga un comentariu