National

Detectoarele radar vor fi INTERZISE, iar amenzile MAJORATE. Proiectul Ministerului Tranporturilor

Publicat: 17 apr. 2013
1

Ministerul Transporturilor vrea sa interzica folosirea dispozitivelor de detectare a aparatelor radar. Noua Strategie Nationala pentru Siguranta Rutiera prevede si majorarea amenzilor pentru viteza excesiva si restrictii de circulatie pentru anumite tipuri de vehicule, scrie rtv.net.

Ministerul Transporturilor a publicat pe site-ul sau proiectul de hotarare a Guvernului pentru aprobarea Strategiei Nationale pentru Siguranta Rutiera 2013 – 2020 si a Programului de Actiuni Prioritare pe perioada 2013 – 2020 de implementare a Strategiei Nationale pentru Siguranta Rutiera 2013 – 2020.

Strategia Nationala pentru Siguranta Rutiera prevede ca pentru stoparea agresivitatii rutiere este necesara modificarea legislatiei rutiere cu urmatoarele aspecte:

– interzicerea folosirii dispozitivelor de detectare a aparatelor radar,

– crearea premiselor pentru introducerea unor prevederi legislative privind utilizarea dispozitivului „alcolock”2;

– cresterea gradului de intransigenta a legii in ceea ce priveste conducerea vehiculelor care circula cu viteza mai mare decat viteza legala, prin cresterea graduala, in functie de cuantumul vitezei, a duratei de suspendare a permisului si a cuantumului amenzii;

– interzicerea accesului pe drumurile publice a vehiculelor de tip ATV, cu exceptia drumurilor comunale, pentru care este obligatoriu sa existe avizul autoritatilor administratiei publice locale;

– oferirea posibilitatii soferilor de a opta pentru recuperarea de puncte de penalizare prin participarea in centre autorizate la programe de reabilitare comportamentala / consiliere psihologica, la cursuri de conducere defensiva/ preventiva sau la efectuarea in spitale a unui stagiu de asistare a victimelor accidentelor rutiere, dupa caz.

Guvernul pregateste si o modalitate inedita de a motiva soferii sa-si plateasca contraventiile. Noul proiect de hotarare prevede ca in viitor permisul de conducere sa fie insotit de un tichet de contraventie care sa evidentieze sanctiunile contraventionale achitate. In cazul in care acestea nu au fost achitate, poate atrage suspendarea exercitarii dreptului de a conduce autoturismul pana la plata amenzii.

In plus, pentru a facilita plata amenzilor, autoritatile vor crea un serviciu public online ce va permite soferilor sa-si achite amenzile de acasa.

Comentarii
  • Dar o linie de plata a spagii online? tara este in ra hat si cum nu vin bani la buget din activitati economice, s-au gandit sa mareasca amenzile. Niste prosti. La strazile pe care le avem, in curand doar pe jos vom merge, sau cu sareta. Sunt metode de a masca detectoarele radar in diverse accesorii ale masinii. Doar multa agitatie aiurea. Bine ca am dat zeci de mii de euro pe noile masini de politie cu radare de ultima generatie care cica nu pot fi detectate. Deci pot sau nu sa fie detectate? De ce sa interzicem un antiradar? Minciuni si jaf si spagi din banii publici si cand sacul este gol sar la buzunarul nostru. USL-ul (Uniunea Spagii Libere).

  • Sa speram ca-l baga intai pe fenechiu la puscarie… si pe ponta si pe tantea metal greu (plumb) apoi voi renunta cu placere la detectorul de radar, voi plati amenzile majorate, etc… Macar voi sti ca am pentru ce trai!!!

  • mariti fratilor amenzile, mariti tot, noi avem salariu de 700-800 lei si ei tot mai maresc, tot ce se poate , futu-l-a-n gura pe basescu: tara este ok, nu ne ducem la vale.pai normal in plm k pt ei e ok, dak o duc cat mai bine, futu-i-a-n gura pe toti de parlamentari , nu le mai ajung salariile?n-au furat destul?cu base si cu ponta ne ducem la dracu`toti , pe *******.

  • Mai ramane sa interzica si statiile CB, ca se anunta soferii intre ei si-i dau de gol unde stau la panda cu radarul. Ei nu se gandesc ca mai sunt unii cu nervii la pamant de atat stres, si cand pulitaiul ii mai da si o amenda cat 6 salarii, il strange de gat, ori da peste el cu masina. Pentru soferii profesionisti, e poate singura sursa de venit a familiei, iar asemenea masuri e echivalentul destituirii de la locul de munca.

  • Dar nu s-ar gandi sa faca draqului o singura autoritate de control a soferilor. Soferii profesionisti sunt VANATI de: Politia Rutiera, CNADNR, ISCTR, Politia de Frontiera, Politia Locala, Garda Financiara, RAR. Nu-s cam multi cei care au drept de control asupra soferilor? Faceti naibii o singura autoritate si nu mai vanati si haituiti soferii!

  • off doamneee .. mai aveti de scos legi si reguli pe banda rulanta>>>??am si eu o rugaminte mare :da-ti odata legea prin care daca pici traseul sa nu mai dai iar sala ca m am saturat sa tot fiu trimisa inapoi in sala si s aplatesc de mi sar ochii cate 87 lei de fiecare data cand intru in sala , ca s anu mai spun de faptu ca intr-un an de zile ajung sa dau si eu d epermis de 4 ori si pac expira dosarul. da chiar nu se gandeste nimeni la ceva util si bun ptr romanii ?? numai taxe, impozite si legi care nici macar nu au fost gandite inainte .

Adauga un comentariu