Eveniment-Social

Detin adevarate imperii financiare in Iasi. Dezvaluiri despre cei care au reusit sa puna mana pe asemenea averi

Publicat: 04 iul. 2017

@ Reprezinta interesele iesenilor in cel mai important for al judetului @ Unii dintre ei au averi impresionante, cu numeroase conturi bancare, case care mai de care si masini luxoase @ Altii sunt insa ceva mai saraci @ Dintre toti acestia se remarca unele persoane care au reusit sa adune o avere uriasa

Din patru in patru ani, ei sunt cei care decid soarta locuitorilor judetului Iasi. O parte din ei au mai multe mandate in spate, perioada in care au acumulat averi impresionante, averi care ar rivaliza cu multe altele. Altii in schimb nu se pot lauda cu multe in ce priveste conturile bancare sau proprietatile pe care le detin. In randurile de mai jos, cotidianul BUNA ZIUA IASI ii va prezenta pe cei mai instariti dintre alesii Consiliului Judetean Iasi.

Cel mai avut din grupul consilierilor judeteni ai PSD si chiar din intreaga institutie este Cristian Stanciu. Acesta este fiul fostului deputat Anghel Stanciu, cel care a infintat FEG, societate pe care a si mostenit-o. De altfel, de pe urma acesteia, Stanciu a reusit sa adune o avere impresionanta. Acesta este liderul de grup al alesilor PSD.

Conform declaratiei de avere, Stanciu detine un teren agricol in comna Corjauti din judetul Botosani, un alt teren forestier in localitatea Barnova si un teren intravilan in municipiul Iasi. Acesta mai detine o casa de locuit si una de vacanta in Iasi, pe care le-a dobandit in 2011 si 2013. Social democratul din Consiliul Judetean a mai mentionat ca are numai putin de noua active financiare.

La o singura banca are deschise conturi in valoare de peste 35 mii de lei si de aproape 20 mii euro. Alte doua conturi insumeaza circa 1.500 de dolari. Acesta mai are si plasamente in valoare de peste 236 mii de lei la Gloria Clinic SRL. A inregistrat si datorii tocmai de la firma infintata de tatal sau, FEG Education, in valoare de aproape 170 mii de lei. Anul trecut a ridicat peste 35 mii de lei de la FEG, unde este manager, iar alti 10 mii de lei de la Consiliul Judetean Iasi.

De pe urma FEG, sotia sa a ridicat peste 40 mii de lei. Stanciu mai detine calitatea de administrator sau membru fondator la alte societati, valoarea sumelor incasate in decursul anului precedent fiind de aproape doua milioane de lei. De pe urma FEG a beneficiat si de unele proiecte europene care i-au adus bani frumosi in conturi. Unele din aceste finantari i-au adus 500.000 de euro in conturile Fundatiei pe care a ajuns acum sa o conduca.

Citeste si : Averea sefilor din Casa Patrata: autoturisme Dacia si Matiz

Un alt social democrat care detine mai multe proprietati este si Petra Carp. Aceasta a aratat ca detine doua terenuri intravilane in localitatea Gorban, dar si unul agricol in comuna Raducaneni. Aceasta mai detine un apartament in Iasi, dar si doua case de locuit in comuna Gorban. Petra Carp a mentionat ca nu are conturi sau plasament, insa a precizat ca are un credit in valoare de 10 mii de lei. Pentru ca a tinut evidenta contabila la mai multe soceitati comerciale, Petra Carp a ridicat anul trecut peste 44 mii de lei. Alti 19 mii de lei i-a ridicat ca si pensie, iar din activitatea de consilier judetean a incasat peste 15 mii de lei.

Un alt consilier judetean cu mai multe proprietati este si Sandu Vasile. Acesta detine un teren intravilan in municipiul Pascani, precum si alte doua terenuri intravilane in comuna Tatarusi si in comuna Ruginoasa. Acesta mai detine o casa de locuit in municipiul Pascani.

De asemenea, mai este proprietarul unui autoturism Dacia Logan fabricat in anul 2009. Acesta are un cont in valoare de 26 mii de lei, dar si un depozit de 20 de mii de euro. De la Ocolul Silvic Pascani a ridicat anul trecut peste 40.000 lei, iar sotia sa a incasat peste 28.000 lei de la Spitalul CFR Pascani. De pe urma indemnizatiei de ales judetean a mai ridicat peste 7.000 lei, precum si alti 5.000 lei din comercializarea produselor agriole proprii.

Citeste si : FABULOS! Iata averile celor care invart banii cu lopata in judetul Iasi. Aceste detalii sunt incredibile

Averi uriase si in opozitie

Cel mai instrait ales al opozitiei este uneperistul Mircea Manolache. Acesta detine numai putin de douazeci suprafete de teren in judetele Iasi si Vaslui. 11 intre acestea sunt terenuri intravilane in municipiul Iasi si in comunele Schitu Duca si Chetrosu din judetul Vaslui. Manolache mai are opt terenuri agricole in comuna Miroslava si Schitu Duca, dar si o alta categorie de teren in aceeasi localitate Schitu Duca. Mircea Manolache mai detine un apartament in Iasi, precum si alte trei case de locuit, tot in municipiul Iasi.

Tot anul trecut a vandut unei firme apartinand fostului deputat Luminita Iordache si sotului ei o casa contra sumei de 852.000 lei. Acesta mai are plasamente de 116.000 lei la Parmataxi, societate de taxiuri pe care o patroneaza. Manolache a declarat doua credite in valoare de 38.100 euro si 68.000 lei. Din activitatea de consilier judetean a ridicat peste 5.000 lei, iar sotia sa a incasat din servicii de avocatura peste 71.000 lei. Alti 12.000 euro i-a obtinut de pe urma inchirierii unui imobil.

Liderul consilierilor judeteni din CJ, Romeo Vatra, a sustinut ca detine un teren intravilan in zona Breazu, dobandit in anul 2005, unde si-a facut si casa de 220 metri patrati. Acesta mai detine si un apartament pe numele sau in municipiul Iasi. Vatra mai detine un autoturism marca renault Clio, fabricat in 1999, si are plasamente de 78 mii de lei la o societate comerciala. Anul trecut a avut o indemnizatie de peste 6.000 lei de la Consiliul Judetean Iasi.

Un alt liberal cu mai multe proprietati este si Sorin Flutur. Acesta detine un teren in Bucium dobandit in 2007 si unul in Fundu Moldovei, judetul Suceava, dobandit in 2013. Flutur mai are doua apartamente in municipiul Iasi, dar si active financiare in valoare de aproape 10.000 lei. De la Regionala CFR Iasi a luat peste 52 mii de lei in decursul anului trecut , iar sotia sa peste 38 mii de lei de la SC Electrificare CFR SA Campulung Moldovenesc.

Citeste si : Un sef din Iasi a pierdut o avere

Adauga un comentariu