Actualitate

Detinut condamnat pentru evadare

Publicat: 06 feb. 1999

Un detinut care a evadat la inceputul lunii septembrie 1998 dintr-o zona a Penitenciarului Iasi, a fost condamnat ieri de instanta ieseana, la o pedeapsa de 4 ani si 6 luni de inchisoare si obligat la plata cheltuielilor de judecata, in valoare de 600.000 de lei.

Constantin Ilascu (23 de ani), din comuna Popricani, judetul Iasi, a fost arestat preventiv in luna iulie, anul trecut, in baza unui mandat emis de Parchetul de pe langa Tribunalul Iasi. Dupa aproximativ doua luni de zile, acesta a fost scos la munca impreuna cu alti detinuti la Ferma 3 „Adamache”, apartinand Statiunii Didactice Copou. Zonele de interdictie erau asigurate si pazite de cativa subofiteri din cadrul Penitenciarului Iasi, cat si de unii detinuti mai vechi. Profitand de un moment de neatentie, Constantin Ilascu a rupt-o la fuga spre zona limita si a trecut de aceasta. Detinutii din dispozitivul de paza i-au alarmat imediat pe subofiteri, care au pornit in urmarirea fugarului. Unul dintre paznici si-a scos pistolul din teaca si a tras trei focuri de avertisment, somandu-l pe infractor sa se opreasca. In cele din urma s-a reusit prinderea si imobilizarea acestuia, dupa o urmarire spectaculoasa de cateva sute de metri in afara zonei interzise.

Initial, judecatorii l-au condamnat pe Ilascu la 1 an si 6 luni de inchisoare, ulterior instanta dispunand revocarea suspendarii conditionate a unei pedepse de trei ani, aplicata de Judecatorie. Astfel, vechea condamnare s-a adaugat pedepsei aplicate recent, rezultand in final 4 ani si 6 luni de detentie.loading...

Adauga un comentariu